Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 13. 19:16, hétfő | Helyi

Gárdonyi Géza emlékév

Gárdonyi Géza emlékév

A TONIEPSZ Würtz Ádám Tagiskola könyvtárának rendezésében február-március hónapban több rendezvény zajlott a Gárdonyi Géza emlékévhez kapcsolódva. Az író, költő, polihisztor ugyanis 2013. augusztus 3-án lenne 150 éves.

Február 7-én minden felső tagozatos diák emlékműsort hallgatott meg Gárdonyi Géza életéről, munkásságáról az iskolarádión keresztül. A műsorban Kárász Gergő, Jung Domonkos 5. b osztályos, Nagy Cintia, Balogh Nóra és Marcsik Dominika 5. c osztályos tanulók szerepeltek.

A délelőtt folyamán megnyílt az íróról szóló kiállítás is a C épület hídján, mely részletesebben mutatta be az író életét, munkásságát. Minden tanuló megtekinthette, de első sorban a 6. évfolyamosoknak nyújtott információkat tanulmányaikhoz.

Mivel Gárdonyi Egri csillagok című műve a 6. osztályosok részére kötelező olvasmány, ezért számukra „Egriek! Vitézek, végeknek tüköri.” elnevezéssel háromfordulós levelezős vetélkedőt hirdetett a könyvtár. A feladatlapok megoldásához is segítséget nyújtott a kiállított anyag. A négy hétig, másfél hónapig tartó versenyben legjobban az alábbi három csapat dolgozott, szorgalmukért oklevél, értékes ajándék volt a jutalom. Minden részt vevő emléklapot kapott.

I. hely Bornemissza csapat: Gősi Virág, Kárász Gergő, Szabó Brigitta 6. b
II. hely Balogh Evelin, Kelemen Nikolett, Rauch Bettina 6. a
III. hely Kvell Erik, Szabó Szilárd, Boruzs Demeter 6. a

A művészi hajlamúak is kivehették a részüket a megemlékezésből, illusztrációkat készíthettek a regényhez, választható technikával. A legszebb műveket szintén a hídon lehetett megnézni. Négy alkotás készítője kapott munkájáért oklevelet, jutalmat:

Vadinszky Veronika 6. b, Boruzs Demeter, Máthé Dániel 6. a, és Palotai Dóra 6. c osztályos tanulók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.