Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2019. Május 20. 11:26, hétfő | Helyi

Genius Loci Díjat vehetett át a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft.

Genius Loci Díjat vehetett át a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft.

Tizenkét vállalkozásnak adták át idén a fiatal tehetségeket támogató vállalati programok elismerésére létrehozott Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért díjakat.

Tizenkét vállalkozásnak adta át idén a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) a fiatal tehetségeket támogató példaértékű vállalati programok és sikeres együttműködések elismerésére létrehozott Genius Loci – Vállalatok és vállalkozók a tehetségekért díjakat.
A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták, a "hely szelleme" díjra Kárpát-medence szerte mintegy 1400 tehetségpont jelölhette azokat a vállalkozásokat, amelyek támogatják a tehetséggondozást és a tehetséges fiatalok versenyképes tudásának megteremtését. A díjakat három kategóriában a Matehetsz által felkért öttagú zsűri döntése alapján ítélték oda a vállalkozásoknak és vállalkozóknak - tették hozzá. A kreatív, tehetséges munkatársak toborzása, magas színvonalú képzése és megtartása fontos része a vállalatok versenyképességének, ezért társadalmi felelősségvállalási programjaikban egyre több helyen jelenik meg a fiatal tehetségek támogatása - írták. A közlemény szerint Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke a díjátadón azt mondta, a tehetségek támogatása a Nemzeti Tehetség Programon keresztül már több mint tíz éve kiemelt nemzeti ügy. A programot egyre többen támogatják személyijövedelem-adójuk egy százalékával, de fontos, hogy a tehetséggondozásba a cégek is bekapcsolódjanak - hangsúlyozta. A díjjal fel akarják hívni a figyelmet az innovatív kezdeményezésekre, a jó gyakorlatokra, amelyekkel az üzleti vállalkozások és vállalkozók hozzájárulnak a tehetségsegítő intézmények, szervezetek munkájához, a fiatalok tehetségének kibontakoztatásához és a tehetségek számára vonzó társadalmi környezet kialakításához - olvasható a közleményben. A nemzeti kategóriában a Tungsram Operations Kft., a regionális kategóriában a Diehl Aviation Hungary Kft., a HOLD Alapkezelő Zrt., a LEGO Manufactoring Kft., a Robtron Elektronik Trade Kft. és a Tolnagro Állatgyógyászati Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., a helyi kategóriában pedig a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft., a NEMAK Győr Alumíniumöntöde Kft., ifjabb Nemes Péter, a PANNON-VÍZ Regionális Önkormányzati Víziközmű-szolgáltató Zrt., a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft. és a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft. kapott díjat.
A Ramivo Kft.-t a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma ajánlotta a díjra. A több mint 15 éve folyó közös munka a gyakorlati és elméleti képzés területén és a szakmai tehetséggondozásban egyaránt példaértékű. Az iskola és a cég együttműködésében megvalósuló tehetséggondozás kimagasló eredményeket ért a Szakma Kiváló Tanulója Versenyekre való felkészítésben. Az elmúlt 10 tanévben az iskola 28 tanulója jutott országos döntőbe, köztük 9 fő dobogóra léphetett. A RAMIVO szakoktatói a tantestület tiszteletbeli tagjai. A szakemberképzés több évtizedes múltra tekint vissza a cégnél, a tehetséges diákok közül sokan léptek a vállalkozás alkalmazottainak sorába. A RAMIVO számára fontos, hogy a saját nevelésű diákjaik a náluk eltöltött szakmai gyakorlatuk alatt a cég profiljához illeszkedő szemléletmódot sajátítsanak el, megtapasztalhassák a multinacionális környezet sajátosságait, és a megszerzett tudásukat tovább fejlesszék a mindennapi munkájuk során. A Szakma Kiváló Tanulója országos versenyeken évről évre elért kimagasló eredmények sora bizonyítja a RAMIVO Manufacturing Hungary Kft. és a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma közös munkájának sikerét, az oktatás és az ipar szinergiáját.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 10:50, hétfő | Helyi

Folytatódnak az ellenőrzések Tolna megyében

A héten Tamásiban is ellenőrzik a ruha- és ajándékárusokat.

2019. November 11. 10:43, hétfő | Helyi

Kazánházban keletkezett tűz Pincehelyen

A kiérkező tamási és simontornyai egység teljes légzésvédelem mellett eloltotta a tüzet.

2019. November 06. 14:32, szerda | Helyi

Lenyűgöző, megrázó olvasmányt mutattak be

Könyvbemutatót tartott dr. Cey-Bert Róbert Gyula A Székely Hadosztály című új regényéről a simontornyai várban.

2019. November 06. 14:29, szerda | Helyi

Csaknem a duplájával közlekedett az audis

A halálútnak is nevezett 631-es úton annak ellenére hajtott majdnem a megengedett sebesség duplájával, hogy az útszakaszon az elmúlt hónapban hárman vesztették életüket.