Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 06. 18:25, szerda | Helyi
Forrás: Gyulaj Zrt.

Gyalázat! Krosszmotorok az erdőben!

Gyalázat! Krosszmotorok az erdőben!

A tamási és kisszékelyi erdők, kifejezetten pedig a gyermekes családok által látogatott pihenő és parkerdők természetes nyugalmát terepmotorosok és quadosok zavarják meg.

Sajnálattal és egyben felháborodással tapasztaljuk, hogy tamási és kisszékelyi erdeink, kifejezetten pedig a gyermekes családok által látogatott pihenő és parkerdeink természetes nyugalmát terepmotorosok és quadosok zavarják meg. Az mellett, hogy a természet és a vad nyugalmát zavarják, illegális tevékenységükkel balesetveszélyt is okoznak az erdőben jogszerűen pihenni, kirándulni, kikapcsolódni vágyó családok számára. Az emberi egészség és élet veszélyeztetése mellett a természetben okozott károk is jelentősek. A terepi száguldók kerekei által feltépett gyepeken, réteken, utakon, séta- és tanösvényeken gyors az erózió. Számos védett növény esik áldozatul a pusztító sportnak, sokszor visszafordíthatatlan károkat okozva. Ez nem csak sajnálatos, hanem törvénybe ütköző, illegális, így TILOS! A 2009. évi XXXVII. törvény az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról 92/A. §: Erdőben quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni tilos. Az erdészeti vagy jogosult erdészeti szakszemélyzet segédmotoros kerékpárral vagy közúti forgalomba helyezett, legfeljebb 500 cm3 hengerűrtartalmú motorkerékpárral közlekedhet az erdőben munkavégzés céljából.
A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. mint a tolnai, állami erdők vagyonkezelője és azok közjóléti szerepének őrzője a jövőben kiemelt figyelmet fordít és a Rendőrség segítségével lépéseket tesz a vandalizmus és barbarizmus e modern fajtája ellen!

Gyulaj Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.