Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Május 09. 19:29, csütörtök | Helyi sport
Forrás: TKSE

Győzelemmel zártak a tamási kosarasok

Győzelemmel zártak a tamási kosarasok

A Tamási Kosárlabda SE felnőtt csapata május 5-én játszotta le a
bajnokság utolsó mérkőzését

A 2012/13-as szezon záró fordulójában a Somogyjád csapatát fogadták a dámok és bőven akadt bizonyítani valójuk, hiszen az előző heti súlyos fiaskó után egy olyan csapat ellen kellett szépíteni, akiket még sohasem sikerült legyőzniük. Ennek szellemében - és talán először a bajnokság során - 12 játékossal futottak ki a pályára a tamási fiúk. Az első percekben a Somogyjád csapata kezdett jobban, de Madarász gyors időkérése nyomán rend lett a fejekben, és a negyed végére sikerült 6 pontra felzárkózni. A második negyedben már a vezetést is átvették a tamásiak, elsősorban Csizmadia ekkor esett kosarainak köszönhetően. A második félidőben tovább tartott a csapat menetelése a szép számú közönség buzdítása mellett, így már megnyugtató 12 pont is volt a különbség a két csapat között a dámok javára. Bebizonyosodott, hogy a hosszú kispad mindig hasznos, mert Madarász kipontozódása és Breuer-Orbán sérülése miatt pályára kerülő Pruch és Csordás is fontos kosarakat szereztek. A végjátékot maguknak tették szorossá a fiúk, de szerencsére így sem olvadt el teljesen a korábban kiharcolt előny. (Végeredmény: 70-64.)
- Gratulálok magunknak az elért győzelemhez, mert így pozitív hangulatban tudtuk zárni a bajnokságot. Ugyan bebizonyosodott, hogy a végjátékokban még nincs gyakorlatunk, de szerencsére azért sikerült megőriznünk az előnyünket egy nagyon erős Somogyjád ellen! - mondta Madarász András.
- Értékelnéd néhány mondatban az idei évet?
- Egy hosszú idényen vagyunk túl, hiszen az alapozó edzéseket tavaly augusztusban kezdtük el erre a szezonra, és a felkészülési mérkőzésekkel együtt közel 30-szor léptünk pályára. Nagyon örülök, hogy a vezetőséggel korábban egyeztetett célt sikerült elérnünk és az alapszakasz lezárultával a csapatunk a felsőházi rájátszásban küzdhetett tovább. Ez mindenképpen előre lépés a korábbi évekhez képest, de a playoff-ban bebizonyosodott, hogy még van hová fejlődni. Csapatunk kiegyensúlyozott teljesítményt hozott és az elvárható győzelmeket megszereztük. Sajnos azonban elmondható, hogy meglepetést egyszer sem sikerült okoznunk és ennek hiányában reális pozíció számunkra a bajnokság hatodik helyezése. Jól sikerültek a szezon előtti igazolásaink, de a tovább lépéshez jövőre mindenképpen tovább kell erősítenünk. Gratulálok minden játékosnak és köszönöm az egész éves kitartó munkájukat. Köszönjük minden szurkolónknak, akik kilátogattak a mérkőzéseinkre vagy más módon buzdítottak minket. Várjuk őket szeretettel a 2013/2014-es szezonban is.

HAJRÁ DÁMOK!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt