Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 01. 09:50, hétfő | Helyi

Hangos üzemű szirénapróbákat hallhatunk március 1-jén, hétfőn

Hangos üzemű szirénapróbákat hallhatunk március 1-jén, hétfőn

Március első hétfőjén a MoLaRi és LTRR rendszer szirénáinak hangos próbáját hallhatjuk Tolna megyében.

A veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer szirénáinak működését ellenőrzik március 1-jén, hétfőn 11:00 órakor. Tolna megyében Pincehelyen kerül sor a teljes körű, hangos üzemű szirénapróba végrehajtására.

Szintén március 1-jén, hétfőn ellenőrzik a Paksi Atomerőmű harminc kilométeres körzetébe eső települések Lakossági Tájékoztató- és Riasztó Rendszer (LTRR) működőképességét, délután 13:00 órakor töri meg a csendet a szirénák hangos üzemű (teljes körű) próbája.

A szirénapróba során a próbára történő figyelemfelhívás mellett ("Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba!") a „Katasztrófariadó" (két percig tartó, váltakozó hangmagasságú, mélyebb tónusú /üvöltő/ hang), valamint a „Veszély elmúlt” (kétszer fél percig tartó, fél perces szünettel megszakított egyenletes hangjelzés) jelzéseket lehet majd hallani a megjelölt időpontban. A szirénák megszólalása csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmiféle teendője nincs. Valós riasztás esetén a szirénarendszeren sugárzott szövegben NEM szerepel a „Figyelem ez próba” kifejezés!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:59, kedd | Helyi

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen.

2021. Április 20. 08:56, kedd | Helyi

Ütemezetten haladnak az oltások Tamásiban

Zajlik a koronavírus elleni vakcinák beadása Tamásiban is. A háziorvosok hetek óta akár hétvégén is oltanak, a lakosság pedig fegyelmezetten, a korábbinál nagyobb oltási kedvvel vesz részt a folyamatban.

2021. Április 15. 10:46, csütörtök | Helyi

Helyi védett értékek támogatására várják a pályázatokat

A pályázat benyújtásának határideje április 16-a, idén egymillió forint támogatási összeg elnyerésére van lehetőség.

2021. Április 15. 10:44, csütörtök | Helyi

Az erdők megőrzése az egészségünk és társadalmi jólétünk alapja

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az elmúlt két évben több mint 60 köbméter illegálisan elhelyezett szemetet szállított el.