Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Október 23. 19:59, kedd | Helyi

Hárman kapták a Tamási Város Érdemes Pedagógusa kitüntető címet

Hárman kapták a Tamási Város Érdemes Pedagógusa kitüntető címet

Kökönyei Hedvig, Varga-Pintér Katalin és Weil Péterné Szirmai Mária a cím büszke tulajdonosai

Kökönyei Hedvig 2001-ben még főiskolai, közgazdász hallgatóként kezdte tanári pályáját a Vályi Péter Szakképző Iskolában. Az iskolában nem csak szakmai tanárként tevékenykedett, de aktív szerepet vállalt a diákönkormányzat rendezvényeinek szervezésében, a diákok felkészülésének segítésében is. Munkája mellett folyamatosan képezte magát, egyetemi közgazdász diplomát, majd ezzel ritka párosításban magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, középiskolai tanár diplomát szerzett. Az élethosszig tartó tanulás nála nem csak üres szólam, tudatosan és folyamatosan képezi magát, számos tanfolyamot, képzést végzett, közoktatás-vezető végzettséget szerzett. Az elmúlt több mint tíz évben az iskola nemzetközi és hazai pályázatainak írásából, koordinálásából, pénzügyi és szakmai vezetéséből is kivette a részét. Osztályfőnöki teendőket is ellátott, nagyon jó közösségeket épített tanulóival és kollégáival egyaránt, mindez pedagógiai sikerességének alapja. Diákjaiban nemcsak azt látta amilyenek, hanem azt is, amivé válhatnak, ezért nagy odaadással igyekezett fejleszteni a bennük lévő lehetőségeket. Ebbéli sikereit rangos országos versenyeken szerzett jó helyezések mutatják. 2010-ben bakapcsolódott az iskola felnőttképzési munkájába is, tanfolyamok szervezése, vezetése, dokumentálása mellett tanári szerepet is betöltött a felnőttképzésben.
3 évig az iskola szakmai igazgatóhelyetteseként, gyakorlati oktatásvezetőként tevékenykedett, de bekapcsolódott a szakmai vizsgáztatás rendszerébe is. Az idei tanévtől a Tamási Tankerületi Központ munkáját segíti tudásával, tapasztalatával.

Varga-Pintér Katalin a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium pedagógusa maga is az iskola tanulója volt, itt érettségizett, majd egyetemi éveit követően történelem-angol szakos tanárként tért vissza egykori alma materébe. Tanári diplomája mellett tolmács-szakfordító végzettséget is szerzett, nyelvtudása is predesztinálta arra, hogy részt vállaljon többek közt a testvérvárosi cserekapcsolatok szervezésében. Tanári munkája mellett, osztályfőnöki teendőket is ellátott, melynek során egyik legfontosabb feladatának a közösségformálást tartotta. Ugyanezt a szemléletet követi jelenlegi osztályánál is, a velük töltendő évek bizonyosan valódi, élő közösséggé kovácsolják majd az osztálytársakat és osztályfőnöküket.
Hosszú évek óta kiemelkedő munkát végez nemzetközi projektek előkészítésében és lebonyolításában, jelenleg is a Comenius-pályázatok utódjaként megjelenő Erasmus+ pályázatok kapcsán vállal koordináló, szervező feladatokat. Ezt a munkát olyan lelkesedéssel és eredményességgel végzi, hogy ma már nehéz felsorolni mindazokat az országokat, ahol az iskola diákjaival megfordult, a teljesség igénye nélkül: Spanyolország, Portugália, Törökország, Szicília, Olaszország, Izland. A program legnagyobb hozadékának azt tartja, hogy megismertethet a gyerekekkel, fiatalokkal más európai kultúrákat, az ottani hétköznapokat, ezért a felkeresett országokban megismert tanár kollégáival ismét közös projekteken dolgozik.
Az általa gondozott területeken végzett lelkes és eredményes munkája alapján érdemelte ki a „Tamási Város Érdemes Pedagógusa” címet.

Weil Péterné Szirmai Mária - A pedagógus hatása a gyermekekre meghatározó erővel bír, alapvetően befolyásolja a társakhoz, a befogadáshoz való viszonyát. Nem pusztán ismereteket, de viselkedési normákat közvetít. Ilyen pedagógus Weil Péterné. Olyan óvónő, aki az óvodába lépéskor és később is képes csökkenteni a gyermekekben az ismeretlen, új helyzet okozta szorongásokat, bizonytalanságokat. Tudatos, szabályozott, tervszerű nevelői és oktatási eljárásokkal növelni tudja szakmai hatékonyságát, tájékozott az új tudományos eredmények tekintetében, megalapozott szakmai ismeretekkel bír, állandóan képezi önmagát.
Stabil nevelési elveket vall és képvisel, valódi példakép lehet a fiatal óvodapedagógus kollégáinak. Munkájában és magánéletében egyaránt jellemzi az igényesség, tapintat, hitelesség. A munka és a család mellett a hagyományápolásra, a közösségi szerepvállalásra is kellő időt tud fordítani, hűen őrzi saját gyökereit, nemzetiségi identitását, ennek keretében aktív szerepet vállal Tamási Város Német nemzetiségi Önkormányzatának munkájában és tagja a Rozmaring Német Nemzetiségi Kórusnak is.
Kiváló óvónői és vezetői munkája révén nyerte el a „Tamási Város Érdemes Pedagógusa” címet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.