Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 12. 08:07, hétfő | Helyi
Forrás: TMKI, fotó: origo

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

Hat év robbanóanyaggal való visszaélésért

A Tamási Járásbíróság 6 év fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától 7 évi eltiltásra ítélte a pincehelyi bombagyárosként elhíresült vádlottat, aki esernyőkből éles lőfegyvereket készített.

A vádlott otthonában 2 darab esernyőnek álcázott, 22-es kaliberjelű, gyártási szám nélküli, házi készítésű tűzfegyvert készített, és egy másik 22-es kaliberjelű puskát házilag átalakított, melyeket olyan működőképes állapotba hozott, hogy lövés leadására és emberélet kioltására is alkalmasak voltak. A vádlott a fegyvereket a házában tárolta, azokat a ház pincéjében többször ki is próbálta. A terhelt a házban tárolt még további 30 darab olyan működőképes lőszert is, melyek lőfegyverekben használva ugyancsak alkalmasak az élet kioltására, azonban sem a lőfegyverek, sem a lőszerek tartására engedéllyel nem rendelkezett.

A házkutatás során ezeken túl a vádlott a szobájából olyan pirotechnikai eszközök, robbanóanyagok, gyújtózsinórok, lőpor és egyéb olyan kereskedelmi forgalomban nem kapható anyagok kerültek elő, amelyek tartása szintén engedélyhez kötött. A lefoglalt anyagok alkalmasak robbanóanyag előállítására.

A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki robbanóanyaggal, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettében. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként értékelte a halmazati elkövetést és az előállított fegyverek életveszélyességét. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás lezárultáig fenntartotta, mely végzés jogerős.

Címkék: pincehely, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.