Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Október 23. 13:01, szerda | Helyi

Hat jó tanulót, jó sportolót tüntettek ki

Hat jó tanulót, jó sportolót tüntettek ki

Tamási Város Jó tanulói-jó sportolói Buchholz Hanna, Farkas Eszter, Fellinger Sarolta, Homor Lili, Széles Álmos és Teplán Kornél lettek 2019-ben.

Az ünnepeltek ma este vehették át kitüntető címeiket a város előljáróitól.

Buchholz Hanna a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium tanulója, aki kitűnő tanulmányi eredménye mellett kézilabdában is jeleskedik. Ifjú kora ellenére számos eredményét sorolhatnám fel, melyet csapatával elért, ezek közül a legjelentősebbek: országos gyermekbajnokság 1 hely, megyei serdülőbajnokság 1. hely, diákolimpia 4. korcsoport megyei 2. hely, 3. korcsoport 1. hely, a nemzetközi Youth Handball Fesztivál 3. helye, a nemzetközi Pünkösdi Kupa 3. helye.
Hannát maximalista, kitartó, együttműködő, alkalmazkodó, szorgalmas, céltudatos, precíz, példamutató, segítőkész, szerény, megbízható és lelkiismeretes fiatalként jellemzik tanárai.
Mindezek alapján került felterjesztésre erre a címre.
Testnevelő tanára és edzője: Varga László
Osztályfőnöke: Wéber Viktória

Farkas Eszter kitűnő tanulmányi eredménye remek sporteredményekkel párosul. Számos elért eredmény közül a legjobb helyezések a kézilabda NB II. III. osztály – F csoport 8. hely (1-11. hely), de kiemelhetem a Diákolimpia III. helyét. A céltudatos, szorgalmas és kiemelkedően teljesítő fiatal igazi vezéregyéniség, emellett kedves, barátságos személyiség, akit többek közt segítőkészségéért kedvelnek társai.
Testnevelője és edzője: Varga László
Osztályfőnöke: Rosta Judit Mária


Fellinger Sarolta az előző díjazottakhoz hasonlóan a kézilabdában találta meg a számára leginkább kedvelt sportágat. Tanulmányi eredménye kitűnő, emellett pedig a sportban is jeleskedik, eredményei közül csak néhányat sorolok fel: országos gyermekbajnokság 3. osztály 1. hely, megyei serdülőbajnokság 1. hely, diákolimpia 4. korcsoport megyei 2. hely, 3. korcsoport 1. hely, a nemzetközi Youth Handball Fesztivál 3. helye, a nemzetközi Pünkösdi Kupa 3. helyezése. Azt pedig talán már nem is kell mondanom, hogy Sarolta mindemellett kitűnő tanuló. Mindez csak úgy valósítható meg, hogy céltudatos, lelkiismeretes, igyekvő, precíz, szorgalmas, kitartó fiatal, akit emellett szerénysége, kedvessége, segítőkészsége miatt is kedvelik a környezetében lévők.
Testnevelője és egyben edzője: Varga László
Osztályfőnökének neve: Wéber Viktória

Homor Lili szintén kézilabdázó, akit maximalista, harcos, céltudatos, lelkes, igyekvő fiatalnak jellemeznek tanárai, ez megmutatkozik kitűnő tanulmányi eredményében és remek sportteljesítményében egyaránt. Erről tanúskodik az országos gyermekbajnokság 3. osztály 1. helyezése, a megyei serdülőbajnokság 1. helye, a diákolimpia 4. korcsoportos megyei 2. és a 3. korcsoport 1. helye, a nemzetközi Youth Handball Fesztivál 3. helye, a nemzetközi Pünkösdi Kupa 3. helyezése. A szorgalmas fiatalt önállónak, empatikusnak, érzékenynek és figyelmesnek jellemzik tanárai.
Testnevelője és edzője: Varga László
Osztályfőnöke: Wéber Viktória

Széles Álmos kitűnő tanuló, aki hihetetlen alázattal és kitartó munkával küzd a csapatáért, amelynek 6 éve oszlopos tagja. Tehetséges játékos, akinek felterjesztésében osztályfőnöke azt írta, kívánja, hogy az élet minden területén legyen olyan éles szeme, mint a játékban.
Legjobb sporteredményei közt említhetjük a 2018/19-es gyermekbajnokság 3. osztály országos II. helyét, és a 2018-as kaposvári nemzetközi handball fesztivál II. helyezését.
Álmos érdeklődő, aktív fiatalember, aki iskolai kötelező tanulmányain túl – nem sajnálva rá az időt, energiát – szívesen vesz részt tanulmányi versenyeken is. A jólnevelt, tisztelttudó, kedves fiatalt az elhangzottak tették érdemessé arra, hogy kiérdemelje a „Tamási Város Jó tanulója, jó sportolója” címet.
Testnevelője: Beréti Szilvia
Edzője: Ferenczi Roland
Osztályfőnöke: Witzlné Ulrich Anikó

Teplán Kornél választott sportága a díjazottak széksorában ülő társaihoz hasonlóan a kézilabda. A kitűnő tanulmányi eredményű fiatal legjobb sporteredményei: országos gyermekbajnokság III. osztály, 2. hely, nemzetközi handball fesztivál Kaposvár II. hely, diákolimpia 4. korcsoport megyei 1. hely, 3 korcsoport 1. hely, megyei serdülőbajnokság 2. hely. A kitartó, szorgalmas, igyekvő, lelkiismeretes fiatalt a környezete őszintének, megbízhatónak ismeri.
Testnevelője neve: Varga László
Edzőjének neve: Ferenczi Roland
Osztályfőnökének neve: Wéber Viktória

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!