Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2020. Március 24. 10:42, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Helyben készítik a szájmaszkot

Helyben készítik a szájmaszkot

Tolnanémedin és Tamásiban is közös összefogással készülnek a szájmaszkok.

Mosható szájmaszkot készít felnőtteknek és gyerekeknek két tolnanémedi lakos ingyen. Erről Vígh László polgármester tájékoztatott a település zárt Facebook-csoportjában. Mint írta, tisztában vannak azzal, hogy a vírus terjedését az átlagos szájmaszkok nem gátolják meg, csak csökkenthetik, szűrhetik. Mivel a speciális maszkokra a veszélyeztetett munkavállalóknak van szüksége, és az orvosi maszkok beszerzése is nehézségekbe ütközik, hálás köszönettel vette a felajánlást. Ahogy írta, a településen odafigyelnek egymásra, és bár a maszkokat egészséges egyéneknek nem kell hordaniuk, a gesztus példamutató.

Tamásiban is készülnek a maszkok – Illés Eszter gyógytornász szintén a közösségi oldalon tette közzé, hogy varrógéppel és varrni tudással rendelkező ügyes kezű nőket, asszonyokat keres, hogy a segítségükkel készülhessenek a maszkok azoknak, akiknek szükségük van rá. Kezdeményezéséhez sokan csatlakoztak, ajánlották segítségüket, és még mindig be lehet csatlakozni.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 13:17, szerda | Helyi

Országos rekord szakításban

Kecskeméten 20. alkalommal rendezték meg a Messzi István Emlékversenyt.

2020. Szeptember 23. 13:16, szerda | Helyi

Koronglövész EB-n járt egy csapatnyi tamási

Varga Ákos, Varga Bence és Schmidt Balázs alkotta azt a csapatot Esztergomban, mely a koronglövész EB-n a második helyen végzett a megyék közötti megmérettetésen. Varga Ákos egyéniben a nyolcadik helyet szerezte meg.

2020. Szeptember 21. 13:35, hétfő | Helyi

A művelődési központ természetjáró csoportja újra bebarangolja hazánk legszebb tájait

A tamási természetjárók szeptember 26-án ismét útra kelnek, buszuk reggel 8 órakor indul a tamási Kossuth térről a Velencei tó partján fekvő Dinnyésre.

2020. Szeptember 21. 13:33, hétfő | Helyi

Egy időben táncolnak együtt hétfőn

Szeptember 21-én, hétfőn 17 órakor az ország különböző pontjain - Tamásiban is - egy időben szólaltatják meg zenéjüket a Szenior Örömtánc csoportok, hogy együtt táncoljanak a demenciával élőkért.