Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 24. 10:42, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu

Helyben készítik a szájmaszkot

Helyben készítik a szájmaszkot

Tolnanémedin és Tamásiban is közös összefogással készülnek a szájmaszkok.

Mosható szájmaszkot készít felnőtteknek és gyerekeknek két tolnanémedi lakos ingyen. Erről Vígh László polgármester tájékoztatott a település zárt Facebook-csoportjában. Mint írta, tisztában vannak azzal, hogy a vírus terjedését az átlagos szájmaszkok nem gátolják meg, csak csökkenthetik, szűrhetik. Mivel a speciális maszkokra a veszélyeztetett munkavállalóknak van szüksége, és az orvosi maszkok beszerzése is nehézségekbe ütközik, hálás köszönettel vette a felajánlást. Ahogy írta, a településen odafigyelnek egymásra, és bár a maszkokat egészséges egyéneknek nem kell hordaniuk, a gesztus példamutató.

Tamásiban is készülnek a maszkok – Illés Eszter gyógytornász szintén a közösségi oldalon tette közzé, hogy varrógéppel és varrni tudással rendelkező ügyes kezű nőket, asszonyokat keres, hogy a segítségükkel készülhessenek a maszkok azoknak, akiknek szükségük van rá. Kezdeményezéséhez sokan csatlakoztak, ajánlották segítségüket, és még mindig be lehet csatlakozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!