Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 23. 12:22, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: Sóki Tamás, MTI

Helyére került a pincehelyi ideiglenes Kapos-híd

Helyére került a pincehelyi ideiglenes Kapos-híd

A pincehelyi ideiglenes hidat a Magyar Honvédség (MH) szentesi, 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede emelte a helyére, aminek köszönhetően naponta 4000 gépjármű és 6000 ember közlekedése, élete válik komfortossá.

A pincehelyi ideiglenes hidat a Magyar Honvédség (MH) szentesi, 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezrede emelte a helyére, aminek köszönhetően naponta 4000 gépjármű és 6000 ember közlekedése, élete válik környezetbaráttá, komfortossá – tudatta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Pincehelyen az MTI híradása szerint.

Németh Szilárd az ideiglenes Kapos-híd beemelését követő sajtótájékoztatón elmondta, az MH munkahelyteremtéssel, haderejének modernizálásával készen áll arra, hogy részt vegyen a gazdaság újjáélesztését szolgáló gazdaságvédelmi akciótervben.

Hozzátette, bizonyították, hogy az emberek számíthatnak rájuk a veszélyhelyzetben. Az MH teljes képességével végzi a határvédelmet, a humanitárius folyosók fenntartását, a járőrözéseket, az eszközök, lélegeztetőgépek őrzésvédelmét, irányítja 51 kórházban a készletgazdálkodást. Azt is megjegyezte, hogy a vegyvédelmi katonák a területi tartalékos erőkkel kiegészülve több száz idősek otthonában végeznek fertőtlenítést.

Az eseményen Süli János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője többek között azt mondta, a híd kiváltása azt mutatja, hogy Magyarország példát tud mutatni mindenkinek a jó együttműködésből.

A 61-es úton, a Kapos felett átívelő hídon 2019 márciusa óta van 12 tonnás súlykorlátozás az építmény statikai állapota miatt. A 40 tonna teherbírású, 36 méter hosszú, 10 méter széles, 29 tonnás ideiglenes hidat a műszaki ezred katonái drónos irányítással emelték a helyére. A hozzá vezető ideiglenes út várhatóan május végére készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!