Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2022. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat.

Majdnem kétszáz éve működik a Bakony hegyei között a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Az 1826-ban kis, néhány fős műhelyként induló üzem mára uralkodók, neves történelmi személyek, vezető üzletemberek, művészek kedvelt márkájává vált. A világ majd minden országában ismert nagyvállalat igazi hungarikum.
A Porcelanium Látogatóközpontban először idegenvezető segítségével a Minimanufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthatnak be a kirándulók, majd a Porcelánművészeti Múzeum állandó gyűjteményes, és minden évszakban megújuló időszaki kiállításai ismertetik a Manufaktúra fejlődéstörténetét. A porcelán világába tett kirándulást követően, az Apicius Étterem és Kávéház vendéglátását élvezhetik.

Belépőjegyek:
Felnőtt: 2.900.-Ft
Nyugdíjas (65 éves kortól): 2.200.-Ft
Diák (6-18 éves korig): 2.000.-Ft
Diák & Apicius kávéházi menü (6-18 éves korig): 2.500.-Ft

Ezután veszi kezdetét a gyalogos, kb. 13 km-es körtúra a Herendről Hajag felé vezető erdészeti műúton, majd a piros és sárga + jelen tovább, a György forrás érintésével az aranyos patak mentén vissza Herendre. A programra augusztus 11-ig lehet jelentkezni a 3.600 forintos útiköltség befizetésével. Ételről és bőséges innivalóról mindenki saját maga gondoskodik. Külön buszuk 8:00 órakor indul Tamási Kossuth térről. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket!

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 09:12, csütörtök | Helyi

Kitüntetést vehettek át a dolgozók

Az Országos Magyar Vadászkamara rendezésében a Megyei Vadásznap „Vadászati Idénynyitó” ünnepségén, Hubertus Kereszt ezüst fokozatban részesültek a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. dolgozói.

2022. Szeptember 29. 09:09, csütörtök | Helyi

Magas állami kitüntetést kapott a hivatal nyugalmazott munkatársa

A közigazgatásban végzett, több mint három évtizedes kiemelkedő szakmai munkássága elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományoztak Bodor Lászlónénak.

2022. Szeptember 29. 09:08, csütörtök | Helyi

Csökkent a betegforgalom a tavalyi évben

Dr. Kerekes László, a Dombóvári Szent Lukács Kórház főigazgatója számolt be a tamási rendelőintézet működéséről a város képviselő-testületének.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.