Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Augusztus 10. 08:45, szerda | Helyi

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

Herendre lehet túrázni a természetjárókkal

A Tamási Művelődési Központ természetjáró csoportja augusztus 13-án, szombaton Herendre, a világhírű porcelán hazájába látogat.

Majdnem kétszáz éve működik a Bakony hegyei között a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája. Az 1826-ban kis, néhány fős műhelyként induló üzem mára uralkodók, neves történelmi személyek, vezető üzletemberek, művészek kedvelt márkájává vált. A világ majd minden országában ismert nagyvállalat igazi hungarikum.
A Porcelanium Látogatóközpontban először idegenvezető segítségével a Minimanufaktúrában a porcelánkészítés rejtelmeibe pillanthatnak be a kirándulók, majd a Porcelánművészeti Múzeum állandó gyűjteményes, és minden évszakban megújuló időszaki kiállításai ismertetik a Manufaktúra fejlődéstörténetét. A porcelán világába tett kirándulást követően, az Apicius Étterem és Kávéház vendéglátását élvezhetik.

Belépőjegyek:
Felnőtt: 2.900.-Ft
Nyugdíjas (65 éves kortól): 2.200.-Ft
Diák (6-18 éves korig): 2.000.-Ft
Diák & Apicius kávéházi menü (6-18 éves korig): 2.500.-Ft

Ezután veszi kezdetét a gyalogos, kb. 13 km-es körtúra a Herendről Hajag felé vezető erdészeti műúton, majd a piros és sárga + jelen tovább, a György forrás érintésével az aranyos patak mentén vissza Herendre. A programra augusztus 11-ig lehet jelentkezni a 3.600 forintos útiköltség befizetésével. Ételről és bőséges innivalóról mindenki saját maga gondoskodik. Külön buszuk 8:00 órakor indul Tamási Kossuth térről. A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket!

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.