Városlista
2020. augusztus 9, vasárnap - Emőd

Hírek

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy megyénkben a múlt héten Dunaföldvár térségében végeztek gyérítést hatszáz hektáron. Előző héten pedig már jelentős területen igyekeztek mérsékelni a vérszívók jelenlétét. Előbb Bölcske, Dunaföldvár, Báta, Pörböly, majd Madocsa térsége volt soron, aztán Paks, Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk, Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási és Varsád szerepelt a tervben. A változékony időjárás nehezítette a munkákat, ezért több kezelést a meghirdetett pótnapokon végeztek el, néhány településen pedig el kellett halasztani a munkálatokat.

A vizes élőhelyeken a szúnyoglárvák elleni védekezéshez biológiai úton előállított készítményeket használnak, a baktérium által termelt speciális fehérje az alkalmazott dózisban csak a szúnyoglárvákra hat. A kifejlett szúnyogok gyérítésére szolgáló, alacsony dózisú készítményt földi úton juttatják ki.

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása után kiemelten fontos a lakókörnyezetben kialakuló pangó vizek, mikrotenyészőhelyek felszámolása. Célszerű a vízgyűjtőként szolgáló kerti eszközöket összegyűjteni, vagy néhány naponta kiüríteni, az esővízgyűjtő-hordókat szúnyoghálóval lefedni, illetve az árkokat rendben tartani, hogy ne tudjon benne hosszabb ideig megállni a víz.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 08. 08:04, szombat | Helyi

Kupacsaták vezetik fel a megyei futballidényt

Ahogy azt már megszokhattuk, a Magyar Kupa megyei selejtezőjével kezdődik meg vasárnap a futballszezon Tolnában.

2020. Augusztus 08. 08:02, szombat | Helyi

A Mecsekbe kirándultak a természetjárók

A tamási természetjárók augusztus 1-jén a Kelet-Mecsekben túráztak, Baranya megye északi részén, a Mecsek lábánál fekvő Kárász községben kezdődött a program.

2020. Augusztus 06. 06:26, csütörtök | Helyi

Készülnek a csapatok az őszi szezonra

A több hónapos kényszerű szünet után a futballélet újraindulásával a Tamási 2009 FC minden korosztályának - a rutin mellett - újra az alapokról kellett felépítenie edzés- és csapatmunkáját.

2020. Augusztus 06. 06:19, csütörtök | Helyi

Megnyílt Kulcsár Ágnes kiállítása

A Tamási Galéria időszaki kiállításán, augusztusban Kulcsár Ágnes veszprémi festőművész, grafikus alkotásait tekinthetik meg a látogatók.