Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi
Forrás: TEOL

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy megyénkben a múlt héten Dunaföldvár térségében végeztek gyérítést hatszáz hektáron. Előző héten pedig már jelentős területen igyekeztek mérsékelni a vérszívók jelenlétét. Előbb Bölcske, Dunaföldvár, Báta, Pörböly, majd Madocsa térsége volt soron, aztán Paks, Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk, Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási és Varsád szerepelt a tervben. A változékony időjárás nehezítette a munkákat, ezért több kezelést a meghirdetett pótnapokon végeztek el, néhány településen pedig el kellett halasztani a munkálatokat.

A vizes élőhelyeken a szúnyoglárvák elleni védekezéshez biológiai úton előállított készítményeket használnak, a baktérium által termelt speciális fehérje az alkalmazott dózisban csak a szúnyoglárvákra hat. A kifejlett szúnyogok gyérítésére szolgáló, alacsony dózisú készítményt földi úton juttatják ki.

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása után kiemelten fontos a lakókörnyezetben kialakuló pangó vizek, mikrotenyészőhelyek felszámolása. Célszerű a vízgyűjtőként szolgáló kerti eszközöket összegyűjteni, vagy néhány naponta kiüríteni, az esővízgyűjtő-hordókat szúnyoghálóval lefedni, illetve az árkokat rendben tartani, hogy ne tudjon benne hosszabb ideig megállni a víz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!