Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Január 15. 08:13, péntek | Helyi
Forrás: TEOL.HU, fotó: gyermekevek.hu

Heteken keresztül zsarolták a fiút

Heteken keresztül zsarolták a fiút

Zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség két 14 éves fiú ellen a Tamási Járásbíróságon

- tájékoztatott dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője.

A fiatalkorú vádlottak a Tamási Általános Iskola Nagykónyi Tagiskolájának diákjai. Az I. rendű vádlott rendezett családi körülmények között, míg a II. rendű gyermekotthonban él. Mindketten problémás diákok, az I. rendű korábban már évet ismételt, a magántanulói státuszban lévő II. rendű pedig nehezen fegyelmezhető, a nevelőkkel is gyakran tiszteletlen.

A sértett 13 éves fiú nem tudott beilleszkedni az osztályközösségbe, társai gyakran csúfolják. A II. rendű vádlott 2015. szeptemberének közepén egy tanórai szünetben az osztályteremben azzal fenyegette meg a sértettet, hogy megveri, ha másnapra nem hoz neki ötven forintot. Mindennek nyomatékot adva elállta az útját, és ököllel vállon ütötte. A kisfiú félelmében másnap át is adta a pénzt.

A II. rendű vádlott mindezt elmesélte osztálytársainak, köztük az I. rendűnek, akivel ezt követően további négy alkalommal összesen mintegy ötszáz forintot zsaroltak ki a sértettől. Tavaly októberben az I. rendű vádlott szintén veréssel fenyegetőzve további kétszáz forintot követelt a 13 éves fiútól, aki a pénzt el is kérte a nagymamájától, de átadására a nyomozás megindulása miatt már nem került sor. A vádlottak tettein felbátorodva egy harmadik diák, aki fiatal kora miatt még nem büntethető, szintén veréssel fenyegetőzve kényszerítette a sértettet 130 forint átadására.

A vád szerinti bűncselekmény miatt 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, büntetlen előéletű vádlottakkal szemben az ügyészség próbára bocsátás alkalmazása mellett pártfogó felügyelet elrendelését, valamint vagyonelkobzást szorgalmaz.

(Fotónk illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.