Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Február 23. 09:42, kedd | Helyi

Híres író jubileumi születésnapja inspirálta az idei mesemondó verseny témáját

Híres író jubileumi születésnapja inspirálta az idei mesemondó verseny témáját

A Tamási Művelődési Központ szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre a kistérségi mesemondó verseny, alsó tagozatos gyermekek részére.

Bár intézményünknek jelenleg még zárva kell tartania, reménykedünk benne, hogy március végén a megszokott módon tarthatjuk meg a programot, és személyesen is találkozhatunk a tanulókkal, pedagógusokkal, szülőkkel, érdeklődőkkel. Persze alternatív megoldással is készülünk - mondta a Tamási Művelődési Központ vezetője, Czink Judit. - 400 éve született Jean de La Fontaine, az egyik leghíresebb francia író, akinek az egész világon ismerik a nevét és a meséit. A kerek évfordulón azzal tisztelgünk az író emlékének, hogy az idei versenyre szabadon választott La Fontaine meséket várunk azoktól a kisiskolás gyermekektől, akik szívesen vesznek részt vetélkedőnkön. Március 23-án 1. és 2. évfolyamos, március 24-én pedig 3. és 4. évfolyamos gyermekek előadásában hallhatjuk a híres író tanulságos műveit. A napokban a tamási és környékbeli iskolákat egyaránt értesítjük a verseny részleteiről és a további információkról, de bármilyen további kérdéssel, kéréssel forduljanak bizalommal a művelődési központ munkatársaihoz telefonon, e-mailben, vagy közösségi oldalunkon.
A tavalyi évben a korlátozások miatt online formában tartottuk meg a rendezvényt, mely így is nagy sikert aratott. A sok ügyes jelentkező videóját rengeteg érdeklődő tekintette meg a művelődési központ YouTube csatornáján. Természetesen az idei évben is úgy készülünk, hogy ha március 1-jét követően is érvényben maradnak a jelenlegi szabályok, akkor a rendezvényt ismét áthelyezzük az online térbe.
Izgatottan várjuk a vállalkozó kedvű gyermekek jelentkezését a választott legkedvesebb La Fontaine meséikkel, a jelentkezési határidő: 2021. március 9.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 24. 09:55, szerda | Helyi

Felkavaró videó kering az interneten, vadászfegyver is eldördült

A tamási rendőrök azonosították, majd gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves iregszemcsei hivatásos vadászt, aki egy kutyáját sétáltató férfival került nézeteltérésbe.

2021. Február 23. 09:40, kedd | Helyi

Szekszárdon építik fel a légimentőbázist

A szekszárdi bázissal az ott üzemelő mentőhelikopter hatósugara jobb magyarországi lefedettséget biztosít majd, mint amit a pécsi nyújt.

2021. Február 20. 17:28, szombat | Helyi

Óriási húsipari beruházást támogat a kormány Tamásiban

A Tamási-Hús Kft. beruházásáról Szijjártó Péter miniszter elmondta, hogy annak révén a cég megerősíti piaci pozícióját, és még több Magyarországon előállított terméket tud szállítani nemzetközi áruházláncoknak is.

2021. Február 19. 10:45, péntek | Helyi

Folyamatos a munka a könyvtárban

A Könnyü László Könyvtár ajtaja ugyan még zárva van, de kölcsönzési szolgáltatásuk folyamatosan működik.