Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Február 23. 09:42, kedd | Helyi

Híres író jubileumi születésnapja inspirálta az idei mesemondó verseny témáját

Híres író jubileumi születésnapja inspirálta az idei mesemondó verseny témáját

A Tamási Művelődési Központ szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre a kistérségi mesemondó verseny, alsó tagozatos gyermekek részére.

Bár intézményünknek jelenleg még zárva kell tartania, reménykedünk benne, hogy március végén a megszokott módon tarthatjuk meg a programot, és személyesen is találkozhatunk a tanulókkal, pedagógusokkal, szülőkkel, érdeklődőkkel. Persze alternatív megoldással is készülünk - mondta a Tamási Művelődési Központ vezetője, Czink Judit. - 400 éve született Jean de La Fontaine, az egyik leghíresebb francia író, akinek az egész világon ismerik a nevét és a meséit. A kerek évfordulón azzal tisztelgünk az író emlékének, hogy az idei versenyre szabadon választott La Fontaine meséket várunk azoktól a kisiskolás gyermekektől, akik szívesen vesznek részt vetélkedőnkön. Március 23-án 1. és 2. évfolyamos, március 24-én pedig 3. és 4. évfolyamos gyermekek előadásában hallhatjuk a híres író tanulságos műveit. A napokban a tamási és környékbeli iskolákat egyaránt értesítjük a verseny részleteiről és a további információkról, de bármilyen további kérdéssel, kéréssel forduljanak bizalommal a művelődési központ munkatársaihoz telefonon, e-mailben, vagy közösségi oldalunkon.
A tavalyi évben a korlátozások miatt online formában tartottuk meg a rendezvényt, mely így is nagy sikert aratott. A sok ügyes jelentkező videóját rengeteg érdeklődő tekintette meg a művelődési központ YouTube csatornáján. Természetesen az idei évben is úgy készülünk, hogy ha március 1-jét követően is érvényben maradnak a jelenlegi szabályok, akkor a rendezvényt ismét áthelyezzük az online térbe.
Izgatottan várjuk a vállalkozó kedvű gyermekek jelentkezését a választott legkedvesebb La Fontaine meséikkel, a jelentkezési határidő: 2021. március 9.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.