Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 27. 11:26, hétfő | Helyi

Hőgyészen is megmentették Gordont

Hőgyészen is megmentették Gordont

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tamási Rendőrkapitányság két bűnmegelőzési előadója látogatott el Hőgyészre, ahol a helyi Családsegítő Központ munkatársai szervezték tábort gyerekeknek.

A fiataloknak indított bűnmegelőzési program egyre több Tolna megyei településre jut el. A Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tamási Rendőrkapitányság két bűnmegelőzési előadója látogatott el Hőgyészre, ahol a helyi Családsegítő Központ munkatársai szervezték tábort gyerekeknek. A prevenciós szakemberek a Mentsétek meg Gordont! című bűnmegelőzési játékot ismertették meg a gyerekekkel. A játék főszereplője egy plüssmackó, akit Gordon névre kereszteltek, és egy fiatalt szimbolizál. Gordon a társai által elszenvedett zaklatássorozat nyomán előbb zárkózottá vált, majd csaknem valamennyi emberi kapcsolata megszűnt. A diákok a délelőtt folyamán az alábbi kérdésekre keresték a válaszokat. Milyen bűncselekményeket követtek el Gordon ellen? Mi lehet a következmény az áldozatra és az elkövetőre nézve? Mit tehetnek az osztálytársak, hogyan segítsenek az áldozaton? Kihez fordulhatnak segítségért, ha társuk (vagy akár ők maguk) bajba kerülnek? Hogyan viselkedjenek a világhálón, hogy ne tegyék ki magukat veszélynek? A játék az internetes zaklatásra és az iskolai erőszakra összpontosít, de segítségével a diákok átfogó képet kaphatnak a bűnmegelőzés, az áldozatvédelem lényegéről is.

Címkék: Hőgyész, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 07:51, kedd | Helyi

Átvették megbízásaikat az igazgatók

A tamási Vályi, valamint a dunaföldvári Magyar László iskola igazgatói kaptak megbízást.

2020. Augusztus 11. 07:50, kedd | Helyi

A vendéglátóhelyeket ellenőrzik a héten

Tamásiban augusztus 13-án kell ellenőrökre számítani.

2020. Augusztus 09. 17:28, vasárnap | Helyi

Jól teljesítettek a Tolna megyei bringások az országos versenyen

Bringások lepték el Tamásit és a környező településeket hétvégén, s nemcsak azért, mert ekkor tartották a Tamási Kerékpáros Napokat, de itt rendezték az utánpótlás-bajnokságokat is.

2020. Augusztus 09. 17:18, vasárnap | Helyi

Közlekedjenek óvatosan a vasúti átjárókban

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a vasúti átjárókban történt közlekedési balesetek elkerülése érdekében az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét.