Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Március 24. 09:52, csütörtök | Helyi
Forrás: TT

Holnap érkeznek a toborzók

Holnap érkeznek a toborzók

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szekszárdi munkatársai érkeznek holnap, hogy megismertesség a Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőséget.

Bár sokakban talán még élénken él a sorkatonai szolgálat – idővel megszépült – emléke, bizony korunk honvédsége jelentős változáson esett át az utóbbi években. - A sorkatonai szolgálat felfüggesztésével a mai haderő egy professzionális alapokon működő szervezet, melynek fő jellemzője az önkéntesség. - mondta el Rátkai István őrnagy a Tamásiban tartott sajtótájékoztatón. - Az utóbbi időszak eseményei kapcsán mindenkinek világossá válhatott, hogy a Magyar Honvédség feladatrendszere sokrétű és szerteágazó. Katonáink nemcsak az országhatáron belül állnak helyt, sokan közülük jelen pillanatban is missziós feladatot látnak el a világ valamelyik távolabbi pontján. Bátran kijelenthető, hogy a katonai pálya kellő izgalmat és kihívást tartogat az arra elhivatottak számára, de a honvédség vezetői emellett igyekeznek megfelelő feltételeket és juttatásokat kínálni a katonáknak. Céljaik szerint a mai magyar honvédség egy stabil és megbízható munkahely kell, hogy legyen, amely anyagilag is megbecsüli munkavállalóit. Kvanduk Tamás őrnagy, a 10. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője elmondta, hogy a Magyar Honvédség folyamatosan várja azok jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni magukat az egyenruhások világában, kortól és nemtől függetlenül. - Szerencsére élénk az érdeklődés a szolgálat iránt, és a sereg az idei évben is több száz munkavállaló jelentkezését várja elsősorban lövész, felderítő, katonai rendész, díszelgő, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörökbe – tájékoztatott az őrnagy. - Az iroda egyik fő feladata, hogy minél szélesebb körben megismertesse a Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségeket. Ennek érdekében 2016 első negyedévében a katonai toborzók Tolna megye területén 21 tájékoztató előadást terveznek, ahol az érdeklődők a katonai szolgálatvállalás feltételeiről, a felvételi eljárás menetéről, a követelményekről és a juttatásokról kaphatnak információt. Reményeink szerint ezzel sok embernek tudunk majd segíteni, hiszen a honvédség hosszú távú, biztos megélhetést kínál az álláskeresők, illetve a stabil munkahelyet keresők részére.

A toborzók Tamásiban március 25-én 10 órától a Művelődési központban tartanak tájékoztatót. Aki esetleg ezen nem tud részt venni, a megyei Toborzó Irodában folyamatosan érdeklődhet a katonai szolgálatvállalás lehetőségeiről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.