Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Június 15. 08:32, péntek | Helyi
Forrás: fotó: holdfény-klub.hu

Holnaptól életbe lép a nyári menetrendi időszak

Holnaptól életbe lép a nyári menetrendi időszak

A buszközlekedésben több járat is megszüntetésre kerül, ez főleg a tabi Flextronics és a tamási Philips gyárak műszakrendjéhez igazodókat érinti.

Szombattól változik a vasúti és buszmenetrend egyaránt, ugyanis június 16-án életbe lép a nyári menetrendi időszak.
A buszközlekedésben több járat is megszüntetésre kerül, ez főleg a tabi Flextronics és a tamási Philips gyárak műszakrendjéhez igazodókat érinti. Néhány kora reggeli és késő esti járat esetén pedig útvonal rövidülésre és járatösszevonásra került sor. A nyári időszak ideje alatt újra közlekedik közvetlen buszjárat Baja felől Siófokon át Hévízre, mely érinti Tamásit.
A Budapest-Pécs vasútvonal Kelenföld-Érd felső szakaszán tovább folytatódik a
vágányátépítés, az Intercity-k helyett Kelenföld-Százhalombatta között továbbra is vonatpótló buszok járnak. Az egyetlen vasárnap délutáni közvetlen InterCity járat, a Kapos-Misina IC pedig két órával később közlekedik. A Balaton-parti vasútvonalakon sűrített menetrend lép életbe az üdülőforgalom kedvezőbb kiszolgálása érdekében. A déli parton óránként közlekedik expresszvonat, Tópart illetve Balaton Expressz néven, minden másik órában járnak a Déli Parti sebesvonatok, melyekkel a kerékpárokat is magunkkal vihetjük, valamint közvetlen vonatok indulnak Záhonyból, Szolnokról, Miskolcról, Szegedről és Szombathelyről is. Éjszakánként hétvégén a bagolyvonatokkal is utazhatunk a Balaton partján. A felújított déli parti vasút kedvező eljutási időket biztosít, a fővárosból Siófok már 1 óra 20 perc alatt elérhető! Az északi parton az idei évben is a jól bevált zónázó rendszer lesz életben, vagyis kétóránként közlekednek a Katica, a Kék Hullám és a Tekergő nevű vonatok.
Részletesebb menetrendi információkért érdeklődjön Nieder Szabolcsnál, vagy keresse fel a MÁV-Start honlapját, vagy a menetrendek.hu oldalt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.