Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2023. Október 25. 08:30, szerda | Helyi

Hosszú volt a hétvége tűzoltói szempontból is

Hosszú volt a hétvége tűzoltói szempontból is

Sűrűn hallhattuk a szirénákat a hosszú hétvége folyamán. Az elmúlt négy nap leforgása alatt öt tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Tolna vármegyében.

Lakóingatlanok tetőszerkezetei gyulladtak ki, szabadban keletkeztek tüzek, továbbá közlekedési balesetekhez és kidőlt fákhoz riasztották a beavatkozó egységeket. Teljes terjedelmében égett egy vályog falazatú lakóház tetőszerkezete hétfő délután Nagyszokolyon, a Hunyadi utcában. A tűzesethez a tamási önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A százhúsz négyzetméteres, fa födémszerkezetű, pala héjazatú ingatlan lakhatatlanná vált. A tűz keletkezésnek idején senki sem tartózkodott otthon. Személyi sérülés nem történt. A ház két felnőtt lakója a rokonaikhoz költözött. Árokba hajtott egy személyautó péntek délelőtt Koppányszántón, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Péntek délután több alkalommal is úttestre dőlt fákhoz vonultak a tűzoltók. Tolnán, az 5112-es számú út M6-os autópályához vezető körforgalomnál a tolnai önkormányzati tűzoltók, Tamásiban, a Dencz Ákos utcában a tamási önkormányzati tűzoltók, Kurdon, a 65158-as számú mellékúton a kurdi önkéntes tűzoltók, míg Kétyen, a 65-ös számú főút 18. kilométerénél a szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be láncfűrészek segítségével. Két személygépkocsi karambolozott szombat délelőtt Hőgyészen, a 65-ös számú út 23. kilométerénél. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az egyik gépjármű beszorult utasát feszítővágó segítségével szabadították ki. A két gépkocsiban összesen hárman utaztak.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 15:48, kedd | Helyi

Rangos díjat kaptak a COOP munkatársai

Kőrösi Csaba, a Kop-Ka Zrt. 66. számú iregszemcsei szupermarket üzletvezetője is elismerést vehetett át.

2023. November 28. 10:04, kedd | Helyi

Felborult egy terepjáró Tamásiban, szén-monoxid érzékelő jelzett Hőgyészen

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

2023. November 22. 14:34, szerda | Helyi

Tamási vállalkozók is díjat vehettek át

Nagykorú lett a Prima gála: Szekszárdon, a Babits kulturális központban tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tolna vármegye legjobbjait díjazó ünnepet, a Vállalkozók Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gálát.

2023. November 22. 14:28, szerda | Helyi

Grecsó Krisztián is a tamási könyvtár vendége volt

Napjaink könyvtárai a különböző társadalmi csoportok lehetséges találkozóhelyeként is funkcionálnak. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat immár 17 éves hagyományra tekint vissza és több célt is szolgál.