Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. Október 25. 08:30, szerda | Helyi

Hosszú volt a hétvége tűzoltói szempontból is

Hosszú volt a hétvége tűzoltói szempontból is

Sűrűn hallhattuk a szirénákat a hosszú hétvége folyamán. Az elmúlt négy nap leforgása alatt öt tűzesethez és tizenhat műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók Tolna vármegyében.

Lakóingatlanok tetőszerkezetei gyulladtak ki, szabadban keletkeztek tüzek, továbbá közlekedési balesetekhez és kidőlt fákhoz riasztották a beavatkozó egységeket. Teljes terjedelmében égett egy vályog falazatú lakóház tetőszerkezete hétfő délután Nagyszokolyon, a Hunyadi utcában. A tűzesethez a tamási önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugarak és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A százhúsz négyzetméteres, fa födémszerkezetű, pala héjazatú ingatlan lakhatatlanná vált. A tűz keletkezésnek idején senki sem tartózkodott otthon. Személyi sérülés nem történt. A ház két felnőtt lakója a rokonaikhoz költözött. Árokba hajtott egy személyautó péntek délelőtt Koppányszántón, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Péntek délután több alkalommal is úttestre dőlt fákhoz vonultak a tűzoltók. Tolnán, az 5112-es számú út M6-os autópályához vezető körforgalomnál a tolnai önkormányzati tűzoltók, Tamásiban, a Dencz Ákos utcában a tamási önkormányzati tűzoltók, Kurdon, a 65158-as számú mellékúton a kurdi önkéntes tűzoltók, míg Kétyen, a 65-ös számú főút 18. kilométerénél a szekszárdi hivatásos tűzoltók avatkoztak be láncfűrészek segítségével. Két személygépkocsi karambolozott szombat délelőtt Hőgyészen, a 65-ös számú út 23. kilométerénél. A műszaki mentéshez a tamási önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik az egyik gépjármű beszorult utasát feszítővágó segítségével szabadították ki. A két gépkocsiban összesen hárman utaztak.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:42, csütörtök | Helyi

Megjelent nyomtatásban Tamási legújabb várostérképe

Az ingyenes, nyomtatott várostérképet keressék Tamási főbb turisztikai pontjain (pl. Termálfürdő, Dámpont Ökoturisztikai Látogatóközpont)!

2024. Július 15. 08:31, hétfő | Helyi

Változik az autóbuszok menetrendje néhány Tamásit érintő járatnál

A Volánbusz Zrt. tájékoztatja a Tisztelt utazóközönséget, hogy forgalomszervezési okokból 2024. augusztus 17-től az alábbi menetrend módosítást vezeti be:

2024. Július 09. 10:08, kedd | Helyi

Folytatódik a szúnyoggyérítés vármegyénkben

Tolna vármegyében 54 településen összesen 9825 hektáron védekeznek a rovarok ellen.

2024. Július 04. 09:00, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!