Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Augusztus 24. 12:50, kedd | Helyi

Huszonegy alkalommal vonultak a tűzoltók Tolna megyében a hosszú hétvégén

Huszonegy alkalommal vonultak a tűzoltók Tolna megyében a hosszú hétvégén

Többször volt szükség a megyében a tűzoltókra az augusztus 20-ai hosszú hétvégén.

Ételt felejtettek a sütőben egy lakásban vasárnap délelőtt Szekszárdon, a Kinizsi utcában. A sütőben felejtett étel erősen füstölni kezdett – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mire a tűzoltók kiérkeztek, a szomszéd a fürdőszoba ablakán keresztül bejutott a lakásba, elzárta a gázt és kivette az ételt a sütőből. A szekszárdi hivatásos tűzoltók kiszellőztették és áramtalanították az épületet. Két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak vasárnap este a szekszárdi hivatásos tűzoltók Kistormás település külterületére, ahol nagyobb területen foltokban nádas, bokros terület és erdő aljnövényzete égett. A kiérkező egység a tüzet gyorsbeavatkozóval és kéziszerszámokkal oltotta el. Mintegy 5 hektár területen avar gaz, tarló és erdő aljnövényzete égett szombaton késő délután Kistormás külterületén. A riasztott szekszárdi, paksi, bonyhádi és dombóvári hivatásos és a gyönki önkéntes egységek öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Kigyulladt egy személyautó motortere szombaton délután Bölcskén, a Dunaföldvári úton. A bölcskei önkéntes és a paksi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit és utómunkákat végeztek. Mintegy 1000 m2 területen gaz, szemét és bozót égett pénteken a déli órákban Sárpilisen, az Arany János utcában. A szekszárdi tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Két személyautó ütközött vasárnap, kora este Szabadi külterületénél, a 61-es úton. A dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Szombaton délelőtt Nagyberki külterületén egy személy a bozótos, 8 méter mély szakadékba esett. Mentésére a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik a mentősökkel és a „KÖTÉL” mentőszervezettel közösen, alpintechnikával végezték el a mentést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.