Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 26. 09:18, kedd | Helyi

Idén is együtt díszítik fel a város adventi koszorúját

Idén is együtt díszítik fel a város adventi koszorúját

A hagyományokhoz híven a Tamási Művelődési Központ munkatársai az idei évben is arra biztatják a városban élőket, hogy készítsenek díszeket Tamási nagy adventi koszorújára.

A koszorú közös díszítésére advent első vasárnapján kerül sor, ezen a napon kézműves foglalkozásra is várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, ahol szintén van lehetőség díszek készítésére. Az adventi koszorú Európa-szerte csak a 20. században terjedt el, de mára kis és nagy közösségekben is szokássá vált, hogy az emberek nemcsak otthonaikban, hanem köztereken is adventi koszorút állítanak fel. A gyertyák meggyújtásakor összegyűlik a település apraja-nagyja, hogy együtt töltsék a várakozás időszakának legalább néhány pillanatát. Ilyenkor talán azok is kimozdulnak, akik egyébként távol maradnak a közösségi élettől. A karácsonyig egyre gyarapodó számú meggyújtott gyertya az ünnepi várakozás, a karácsony érkezésének szimbóluma. December elsején, advent első vasárnapján várnak mindenkit, hogy közösen díszítsék fel a város adventi koszorúját.

Címkék: advent, Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.