Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2019. November 26. 09:18, kedd | Helyi

Idén is együtt díszítik fel a város adventi koszorúját

Idén is együtt díszítik fel a város adventi koszorúját

A hagyományokhoz híven a Tamási Művelődési Központ munkatársai az idei évben is arra biztatják a városban élőket, hogy készítsenek díszeket Tamási nagy adventi koszorújára.

A koszorú közös díszítésére advent első vasárnapján kerül sor, ezen a napon kézműves foglalkozásra is várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, ahol szintén van lehetőség díszek készítésére. Az adventi koszorú Európa-szerte csak a 20. században terjedt el, de mára kis és nagy közösségekben is szokássá vált, hogy az emberek nemcsak otthonaikban, hanem köztereken is adventi koszorút állítanak fel. A gyertyák meggyújtásakor összegyűlik a település apraja-nagyja, hogy együtt töltsék a várakozás időszakának legalább néhány pillanatát. Ilyenkor talán azok is kimozdulnak, akik egyébként távol maradnak a közösségi élettől. A karácsonyig egyre gyarapodó számú meggyújtott gyertya az ünnepi várakozás, a karácsony érkezésének szimbóluma. December elsején, advent első vasárnapján várnak mindenkit, hogy közösen díszítsék fel a város adventi koszorúját.

Címkék: advent, Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 08:56, péntek | Helyi

Böjte Csaba látogat Tamásiba

Szent Brigitta szentmise keretében július 23-án, pénteken 17 órától Böjte Csaba ferencesrendi atya is tiszteletét teszi Tamásiban.

2021. Július 23. 08:55, péntek | Helyi

Megszűnt a tűzgyújtási tilalom Tolna megyében

Az elmúlt hét csapadékos időjárása miatt megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

2021. Július 20. 08:37, kedd | Helyi

Önkéntes Tűzoltó Egyesületek és Önkormányzati Tűzoltóságok találkoztak

A Tamási Tűzoltólaktanya adott otthont június 26-án annak a rendezvénynek, melynek keretein belül önkéntes tűzoltó egyesületek és önkormányzati tűzoltóságok képviselői tanácskoztak.

2021. Július 20. 08:34, kedd | Helyi

Új eszközök segítik a tamási polgárőrök munkáját

Új motorok, kerékpárok, laptopok kerültek a tolna megyei polgárőr egyesületekhez. A Tamási Polgárőr Egyesület két elektromos robogót vehetett át.