Városlista
2020. július 4, szombat - Ulrik

Hírek

2019. November 26. 09:18, kedd | Helyi

Idén is együtt díszítik fel a város adventi koszorúját

Idén is együtt díszítik fel a város adventi koszorúját

A hagyományokhoz híven a Tamási Művelődési Központ munkatársai az idei évben is arra biztatják a városban élőket, hogy készítsenek díszeket Tamási nagy adventi koszorújára.

A koszorú közös díszítésére advent első vasárnapján kerül sor, ezen a napon kézműves foglalkozásra is várják a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, ahol szintén van lehetőség díszek készítésére. Az adventi koszorú Európa-szerte csak a 20. században terjedt el, de mára kis és nagy közösségekben is szokássá vált, hogy az emberek nemcsak otthonaikban, hanem köztereken is adventi koszorút állítanak fel. A gyertyák meggyújtásakor összegyűlik a település apraja-nagyja, hogy együtt töltsék a várakozás időszakának legalább néhány pillanatát. Ilyenkor talán azok is kimozdulnak, akik egyébként távol maradnak a közösségi élettől. A karácsonyig egyre gyarapodó számú meggyújtott gyertya az ünnepi várakozás, a karácsony érkezésének szimbóluma. December elsején, advent első vasárnapján várnak mindenkit, hogy közösen díszítsék fel a város adventi koszorúját.

Címkék: advent, Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

2020. Július 04. 11:14, szombat | Helyi

Házhoz mentek Tamásiban

A bűnmegelőzési propaganda ezúttal a turisztikai idény jegyében a város idegenforgalommal foglalkozó irodáiban folytatódott.

2020. Július 03. 14:08, péntek | Helyi

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.

2020. Július 02. 16:53, csütörtök | Helyi

Megyénkre is kiadták a másodfokú riasztást

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).