Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 23. 09:06, hétfő | Helyi
Forrás: fotó: hotelvisegrad.hu

Idén is közös gyertyagyújtásra invitálják a tamásiakat

Idén is közös gyertyagyújtásra invitálják a tamásiakat

Testet-lelket melegítő családi programokkal készülnek a szervezők az idei karácsonyra.

Miskolczi Zoltánnétól, a művelődési központ igazgatójától megtudtuk, hogy az első gyertya meggyújtására az ünnepi díszbe öltöztetett Túrmezei Erzsébet téren november 29-én kerül sor, ezt követően advent mindegyik vasárnapján 16 órától az ünnephez kötődő kézműves foglalkozással, családi programokkal lehet eltölteni az időt a 18 órakor kezdődő gyertyagyújtáshoz kapcsolódó műsorig. Fellépnek a Pro Cultura Humana, a Rozmaring, a Würtz Iskola és az Őszirózsa kórusok, a Musette tangóharmonika zenekar, az óvodások és az oktatási intézmények diákjai. Mivel idén december 13-a is vasárnapra esik, ekkor egész nap zajlanak a programok: délelőtt Luca-napi vígasság lesz a művelődési házban, délután kézművesség, este pedig gyertyagyújtás a téren, mindvégig a Pántlika néptánc csoport és a Csurgó zenekar közreműködésével. Nem marad el a hagyományos karácsonyi hangverseny sem, ezúttal azonban nem a katolikus templomban lesz, hanem a művelődési házban december 18-án, pénteken. Fellép Szekeres Adrienn énekesnő és a Pro Cultura Humana vegyeskar. A kisgyermekek karácsonyi koncertje 21-én lesz, fellép Ruttkai Bori.
Idén négy napig, december 19-22-ig tart a karácsonyi vásár. Délelőtt 10 órától este 20 óráig lehet vásárolgatni, finom ünnepi falatokat és italokat kóstolgatni a Túrmezei téren felállított faházakban. A vásárt december 19-én, szombaton 16 órakor nyitja meg Porga Ferenc polgármester, és ezen a napon kezdődik a város karácsonyfájának feldíszítése is. A vásári napokon 16 órakor lesz egy kis kulturális műsor, este fél 7-kor pedig mesét lehet hallgatni a Mikulás kuckójában. A Katolikus Caritas tamási csoportja is jelen lesz a vásár idején.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.