Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 18. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Tamási táj

Idén is vályis diák a megye legjobbja

Idén is vályis diák a megye legjobbja

Szekszárdon rendezték meg a Kazinczy Szépkiejtési Verseny Tolna megyei fordulóját, melyen ismét – hasonlóan az elmúlt évhez - vályis diák jutott tovább az országos döntőbe

Péchy Blanka színművésznőnek 1960-ban tett alapítványa indította el a Kazinczyról elnevezett Szép Magyar Beszéd versenyt, amely az eltelt évtizedek során országos mozgalommá vált. A megyei versenyfeladat egy szabadon választott és egy kötelező szöveg értő és értető (de nem színészi) élőszóbeli bemutatása volt; elsősorban a 20–21. századi, esetleg a 19. századi magyar publicisztika, esszéirodalom vagy a kevéssé párbeszédes széppróza termékeiből. Nyikos Daniella, a Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézmény 11. évfolyamos tanulója a szakképző iskolai kategóriában elsőként jutott tovább az országos döntőbe. – Heteken át készültünk a verseny megyei fordulójára – mondta Szécsi-Pécsvári Nóra, Daniella felkészítő tanára. – A hozott szövegünk Bognár Nándor Heló című műve, a kötelező pedig Wacha Imre: Az értelmes beszéd volt. A megyei fordulón írásbeli feladatsor nincs, ám az országoson igen, így jelenleg erre készülünk. Emellett sok idegen, Daniella számára ismeretlen szöveggel is dolgozunk, és nagy reményekkel indulunk április végén Győrbe.
Az országos döntőt immáron 49. alkalommal rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Kazinczy-díj Alapítvány, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Kazinczy Ferenc Gimnázium Győrött, 2014. április 25-26-27-én, melyen Nyikos Daniella képviseli megyénket. Sok sikert kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.