Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2021. Január 11. 10:35, hétfő | Helyi

Indul az ivóvízminőség-javító projekt Tamásiban is

Indul az ivóvízminőség-javító projekt Tamásiban is

Több mint egy évtized várakozás és több elutasított pályázat után, végre Tamásiban is megkezdődhet az ivóvíz minőségének javítását célzó projekt.

A közbeszerzési eljárások lezárást követően október elején aláírták a vállalkozási szerződést, a pályázat tehát zöld lámpát kapott. A KEHOP (Környezet és Energiahatékonysági Operatív Program) keretében „Észak-és Közép-Dunántúli ivóvízminőség-javító program 1.” program néven Pincehely, Tamási, Kistormás, Kölesd településeken és Aba nagyközségben valósul meg a beruházás. A projektet az önkormányzatok nem saját beruházásként valósítják meg, hanem egy állami szerepvállalóval, a Nemzeti Fejlesztési Programirodával konzorciumban. Ez természetesen semmilyen hátrányt nem fog jelenteni a településeknek, így városunknak sem, az elkészült műtárgyak, létesítmények, épületek a projekt végeztével az önkormányzatok tulajdonába kerülnek.
A fejlesztés keretében egy 2700 m3/d (135 m3/h) teljesítményű, komplex vízkezelő (vas-, mangán és ammónium-mentesítő) berendezés telepítése és a kapcsolódó létesítmények (vízkezelő épület, dekantáló medence, tisztavíz tároló, kutak, udvartéri vezetékhálózat) építése valósul meg. A nyomásviszonyok és a megnövekedett vízigények miatt a vízműtelep és az ellennyomó medencék között expressz vezetéket építenek ki. A magaslati tárolóktól (Várhegy) érkező vízvezeték a Koppány túloldalán elterülő északi városrész ellátására egyetlen vezetéken lehetséges jelenleg, így a vezeték esetleges meghibásodásakor egy áradás alkalmával a település nagy részének ellátása nem biztosított, ezért egy másik, Koppányt keresztező vezeték kiépítése szükséges a Rákóczi utca és a Szarkahegy utca között.
A meglévő kutak kútszivattyú cseréje is tervezett (8 kútról van szó), két kút melléfúrásos felújítása és egy új kút fúrása szükséges. A munkaterület átadásra Tamásiban megtörtént, tavasszal elindulhatnak a kivitelezési munkálatok.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.