Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2022. Augusztus 02. 10:13, kedd | Helyi

Indul az OZORA fesztivál, több tízezer látogatóra számítanak

Indul az OZORA fesztivál, több tízezer látogatóra számítanak

Az ország legkülönlegesebb nagyrendezvénye, az OZORA fesztivál 2022-ben – két év koronavírus okozta kényszerszünet után - augusztus 1. és augusztus 7. között nyitja meg kaput a nagyközönség előtt.

Zimányi Árpád mindössze 16 éves volt, amikor 1999-ben megtartották a napfogyatkozós bulit, amiből 2004-ben kinőtte magát az Ozora Fesztivál. A terület tulajdonosa az édesapja volt egészen a haláláig, azóta Árpád vette át a feladatokat. Mint mondja, Dádpuszta alapvetően mezőgazdasági munkákból és a fesztiválból tartja el magát. Minden fejlesztés kifejezetten a fesztivál kedvéért történt a környéken, így épült meg 2017-ben a kis tó is a területen, amit 2018 óta használnak a fesztiválozók, ahogy van több tucat angolvécé, zuhanyzó és különböző kiszolgáló létesítmények. Mára az Ozora világszinten az egyik legfontosabb goafesztivállá nőtte ki magát, a szervezők Tokiótól Goa szigetén át New Yorkig járják a világot kisebb bulikkal, amivel részben az ország hírnevét is öregbítik. Azért csak részben, mert Tóth „Wegha” András szerint, aki már főállásban szervező a fesztiválon, a közönség az ő bulijaikat nem Magyarországgal, hanem az Ozorával azonosítja. A szervezők állítása szerint sehol a világon nincs ekkora méretű goafesztivál, Árpád szerint a bejárattól a legtávolabbi pont olyan 4-5 kilométer lehet, és mind mondják, sokan vannak olyanok, akik a komplett fesztivált anélkül tolják végig, hogy egyáltalán eljutottak volna a nagy színpadig. 2019-ben már ezer gyerek is volt a fesztiválon, nekik foglalkozásokat és workshopokat tartanak, de van főzőliget és játszótér is. A fesztiválozók nem kereskedelmi mennyiségben hozhatnak magukkal bármennyi ételt és italt, vagyis a rendezvény kifejezetten család- és környezetbarát, az is megtalálja a számításait, aki mindennap bulizni akar, és az is, aki csak mezítláb sétálva akar szebbnél szebb tájakon meginni egy fröccsöt, vagy piknikezni a barátaival. Az idei az első év, hogy Dádpuszta két rendezvénynek ad otthont: június 16-tól 19-ig a Daad Gathering zajlott, most pedig augusztus 1-jétől 7-ig az Ozora.

Címkék: Ozora, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!