Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 12. 15:23, péntek | Helyi
Forrás: Könnyü László Városi Könyvtár

Irodalmi est Kávészünettel

Irodalmi est Kávészünettel

A Kávészünet együttes előadása egyszerre nyújtott kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolást is

A költészet napjához kapcsolódóan április 9-én este a hagyományosan megrendezett irodalmi estre került sor a Könnyü László Városi Könyvtárban. Ezúttal a Kávészünet együttes zenés irodalmi műsorára várták a költészetet szerető közönséget. Az együttes a klasszikus nagy költőink és a kortárs fiatal költők verseit újszerű zenei hangvétellel előadott, fiatalos lendületű műsora nagy sikert aratott az estre ellátogató ifjú és idősebb korosztály körében egyaránt.

Megzenésített verseik között találunk egészen a leglágyabb, akusztikus megszólalású dallamoktól kezdve a slágeres popzenén keresztül a legsúlyosabb lüktetésű rockzenéig mindenféle műfajt, mivel a megzenésítések a vers hangulatához, mondanivalójához igazodva alakulnak ki. 2010-ben a Magyar Versmondók Egyesülete által rendezett Kaleidoszkóp Versfesztivál alkalmával a “Kultúra Fiatal Nagykövetei” címmel illették őket, amelyre azóta is sok munkával és az irodalom melletti elkötelezettségükkel igyekeznek rászolgálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.