Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2020. Március 10. 14:43, kedd | Helyi

Ismét a Vályi a bajnok

Ismét a Vályi a bajnok

Az öt csapat részvételével megrendezett labdarúgó tornán sem izgalomból, sem pedig szoros meccsekből nem volt hiány.

- Az elmúlt tanévben hagyományteremtő szándékkal vágtunk bele az első Vályi Kolesz Kupa megrendezésébe – mondta a torna szervezője és a vályis csapat edzője, Bakó Béla. - Idén is azt az öt csapatot hívtuk a tornára, akik 2019-ben is részt vettek, így a mieink mellett a Tolnai Lajos Gimnázium csapata Gyönkről, a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnáziumé Tamásiból, a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma gárdája, valamint az I. Béla Gimnáziumé Szekszárdról jelentek meg. Ennek megfelelően mindenki játszott mindenkivel. A küzdelmes nyitó mérkőzésen 2:0 lett a hazai csapat javára az Ady SZKI ellen. A következő ellenféllel mindig jó meccset játszottak a vályisok: a gyönki gimi ugyan most kicsit tartalékosan állt fel, szinte percenkét estek a gólok, a végeredmény 13:0 lett. Kitettek magukért a fiúk, Kicska Ricsi góljaival bejelentkezett a gólkirályi címre. Közben az aspiráns csapatok, a Béri és az Ady is szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. A harmadik meccs az I.Béla gimi ellen számunkra nem jól indult, rögtön az elején egy eladott labdából sikerült gólt szerezniük. A hátralevő időben masszívan védekezve próbálták tartani a vezetést. A nagy nyomást nem bírták a végéig, a vályis fiúk szép gólokkal megfordították az eredményt 3:1-re. Pálinkás Kevin szögletből becsavart érintés nélküli találata élményszámba ment. Pihenő nélkül következett a Béri gimivel a két tamási csapat meccse. A találkozó első harmadában egy szöglet utáni helyzetből vezetést szerzett a gimi. Ezt követően szinte egy kapura ment a játék, óirási fölényben volt a vályis csapat, de a lövések nem találtak utat a kapuba, maradt az 1:0 a bériseknek. A torna befejező mérkőzése döntött a végső helyezésekről. Ha a tamási gimnázium legyőzi az adysokat, akkor ők nyerik a kupát, döntetlen vagy vereség esetén a vályié az első helyezés. A nagyon izgalmas 20 perc 0:0-val végződött végül, így a vályi megvédte a címét, hiszen tavaly is ők nyerték a tornát. Egyébként a csapatok sportszerű és színvonalas mérkőzéseket játszottak, sok látványos góllal.


A Vályi Kolesz Kupa 2020 végeredménye:
I. Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Tamási (9 pont)
II. Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Tamási (8 pont)
III. Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma, Szekszárd (7 pont)
IV. Szekszárdi I. Béla Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola (2 pont)
V. Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola és Gimnázium Tolnai Lajos Gimnáziumi és Kollégiumi Tagintézménye, Gyönk (1 pont)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.