Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2021. Január 07. 13:19, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Ivóvízvezetéket építenek Tamási külterületein

Ivóvízvezetéket építenek Tamási külterületein

Több mint 400 millió forintos beruházással ivóvízvezetéket építenek ki Tamási külterületein - közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Porga Ferenc elmondta: a Paksi Ipari Park (PIP) Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. 436 millió forintos támogatásával csaknem 10,5 kilométer hosszan létesítenek ivóvízhálózatot. A 8000 lakosú város több külterületén több mint 500 embernek nincs vezetékes ivóvízellátása. Tuskóson, Újvárhegyen, Kosbán, Öreghenyén, Adorján-újtelepen és Adorjánpusztán vagy egyáltalán nincs vezetékes ivóvíz, vagy volt termelőszövetkezeti, ma már magántulajdonban lévő hálózatról kapnak vizet az ott élők. Ezekre a külterületekre tartályokban szállítanak egészséges ivóvizet - tette hozzá. Az önkormányzat engedélyes tervekkel rendelkezik a hálózat kiépítéséhez, egy 350 méteres szakaszt Kosba felé önerőből már lefektettek. Az új hálózat kivitelezése a tervek szerint 2021 nyarán kezdődik és az év végére fejeződik be - ismertette. A polgármester arról is beszámolt, hogy jövőre megoldódik a város ivóvizében lévő magas nitrittartalom okozta probléma, ami miatt 2014-ben az újszülöttek és várandós nők nem fogyaszthatták a vezetékes vizet. A település ivóvizében a magas ammóniumtartalom kezelése miatt megnőtt a nitrittartalom, amelyet az önkormányzat ideiglenes megoldásként klór-dioxid-adagolóval csökkentett. Az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program támogatásával, állami beruházásban ivóvízminőség-javító programot valósítanak meg, amelynek részeként egy napi 2700 köbméter teljesítményű, komplex vízkezelő berendezést telepítenek Tamásiba.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.