Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Május 29. 08:39, hétfő | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Izlandi iskolában gyűjtöttek szakmai tapasztalatot

Izlandi iskolában gyűjtöttek szakmai tapasztalatot

A Norvég Alaphoz benyújtott pályázat segítségével egy héten keresztül tanulmányozhatták az izlandi oktatási rendszert a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium szaktanárai.

Fegyveresi Anikó, Brettner Éva és Varga-Pintér Katalin egy izlandi iskolát választottak ki, utazásuk fő célja pedig a szakmai tapasztalatcsere volt. Amellett, hogy órákat látogathattak és megismerhették az ottani oktatási rendszert, az iskola hagyományápoló rendezvényén, a tavaszköszöntő ünnepségen is részt vehettek. – Az általunk látott izlandi példa merőben más, mint a magyar oktatási rendszer – osztotta meg portálunkkal Fegyveresi Anikó, a gimnázium igazgató-helyettese. – Nagyon hasznos trükköket és módszertani fogásokat lestünk el az ottani kollégáktól. Ami nálunk egyelőre hihetetlen, az ott remekül működik, például, hogy a diákok aktívan használják a mobiltelefonjaikat órán, annak segítségével hívják le ugyanis az adatokat, melyek az órai felkészülésükhöz szükségesek. Az osztályozás rendszere is más: a diákok minden modul végén kapnak egy osztályzatot a tanáruktól a csoportmunkájukra, egyet az órán való jelenlétükre, kapnak egyet a saját csoporttársaiktól, akikkel együtt dolgoztak, és egy tesztet is írnak a tananyagból, tehát ebből a négyből kapnak aztán összesen egy érdemjegyet. Azt tapasztaltuk, hogy az izlandi diákok - nyilván az oktatási rendszerüknek is köszönhetően - nagyon nyitottak, elfogadóak, magas fokon működik náluk a tolerancia egymással, tanárral és külsősökkel szemben is. Amellett, hogy beástuk magunkat az ottani oktatás világába, jutott idő kirándulásra is, megnézhettük a jég és hó országát. Hazahoztunk sok módszert, és egy ígéretet az izlandi iskola vezetőségétől, hogy a következő alkalommal egy Erasmus projektbe is bekapcsolódnak velünk, ami azt jelenti, hogy ezt a csodás országot és annak remek oktatási rendszerét a gimnáziumban tanuló gyerekeknek is meg tudjuk majd mutatni, hiszen a pályázat segítségével ők is kiutazhatnak Izlandra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.