Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2022. Január 11. 09:18, kedd | Helyi

Január végén részlegesen megnyitja kapuit a Tamási Fürdő

Január végén részlegesen megnyitja kapuit a Tamási Fürdő

A fürdő szaunavilága teljes kapacitással (finn szaunák, infra szaunák, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, kneipp medencék és hideg vizes csobbanó) fog üzemelni a tervek szerint.

A 2021.november 1-jén sajnálatosan bekövetkezett tűzeset miatt Tolna megye és a régió közkedvelt fürdője bezárt. A káresemény megtörténte óta az üzemeltető és Tamási Város Önkormányzata folyamatosan azon dolgozott, hogy a Tamási Termálfürdő minél előbb újra fogadhassa a pihenni és feltöltődni vágyó vendégeit. Ennek eredményeképpen a fürdőt üzemeltető Aquaplus Kft. a város honlapján jelentette be, hogy a Tamási Termálfürdő 2022. január végével részlegesen újra megnyitja kapuit. A fürdő szaunavilága teljes kapacitással (finn szaunák, infra szaunák, fényterápiás szauna, gőzkabin, sószoba, kneipp medencék és hideg vizes csobbanó) fog üzemelni a tervek szerint. A fürdő exkluzív szaunamesterei a hét minden napján különleges szauna programokkal, felöntésekkel várják a szauna szerelmeseit. A fürdeni vágyók a szabadban található 38 fokos termálvizes medence gyógyvizében pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. A kárfelmérést követően a tűzben megsérült tetőszerkezet állagmegóvását szolgáló ideiglenes helyreállítási munkák hamarosan megkezdődnek. A fürdőn jelentős fejlesztésekre pályázott Tamási Város Önkormányzata, aminek előkészítésére támogatást nyertek a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt-től még 2020 decemberében. A tervek elkészültét követően jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárás keretében történő kiválasztása van folyamatban. Tekintettel arra, hogy a fejlesztések érintik a végleges helyreállítással érintett részeket, így a fejlesztési beruházás és a helyreállítás egy időben történik. A helyreállítási munkálatok eredményeképpen várhatóan már az idei évben a termálfürdő a korábbi teljes szolgáltatási körrel fogadhatja vendégeit, 2023-tól pedig a fejlesztés során megvalósuló új élményelemekkel!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.

2022. Január 11. 15:55, kedd | Helyi

Meghirdeti nyolcosztályos kisgimnáziumi tagozatát a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium

A jelentkező negyedikes diákok nemzetiségi német és emelt angol csoportok közül választhatnak.