Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Május 12. 11:30, hétfő | Helyi sport
Forrás: TKSE

Jó helyezés, kitűnő befejezés

Jó helyezés, kitűnő befejezés

Nemrégiben ért véget a Somogy megyei férfi kosárlabda bajnokság 2013/14-es idénye, ahol a Tamási Kosárlabda Sport Egyesület csapata a hatodik helyen zárta a 11 csapatos bajnokságot

Az elmúlt szezon értékelését kértük Madarász András vezető edzőtől:
- Alapvetően elégedettek lehetünk az idei teljesítményünkkel, de mint játékos, és mint edző is úgy vélem, hogy mindig mindenki a legjobb szeretne lenni. Tavaly augusztusban, amikor megkezdtük a felkészülést az új játékosokkal megerősített csapattal, természetesen megfogalmaztuk az elvárásainkat is. Az ellenfelek erejének ismeretében magunkat a legjobb 4 csapat közé soroltuk az előttünk álló bajnokságra. Minimális célkitűzés a felsőházi rájátszás elérése volt és a lehető legtöbb hazai mérkőzés megnyerése, akár tőlünk erősebb csapatokkal szemben is.
Az idény sajnos pont egy hazai vereséggel kezdődött az örök rivális Somogyjád ellen, de ezt a csorbát gyorsan javítottuk a következő héten a Kaposvár KK ellen idegenben. Az ezt követő fordulókban felemás eredményeket értünk el, végig a középmezőnyben tartottuk magunkat. Sajnos nem kerülték el csapatunkat a súlyos sérülések sem, így a szezon eleji kerettel tervezett eredmények eléréséhez nagy erőfeszítésre volt szükség. Nagyon jó és színvonalas találkozókat láthatott a Tamási publikum - például a 15. fordulóban, amikor az NB2-es bajnokságban is szereplő Tigris KK csapatától csak egy utolsó másodpercben kapott kosárral kaptunk ki. Ez a vereség eléggé megviselt minket, de nem lehet csüggednünk, hiszen ezt követően négy mérkőzést kellett megnyernünk zsinórban a felsőházi rájátszást érő 6. hely megszerzéséhez. A csapatunkra mindig igaz volt, hogy nem tudtunk bravúr győzelmeket elérni, ám az is, hogy mindig megnyertük a kötelező mérkőzéseinket. Ez idén is így alakult, s az alapszakaszt a 6. helyen záruk. A rájátszás idén csak két mérkőzésből állt, ahol a Zrínyi csapatával kellett megmérkőznünk az 5. helyért. A Kaposvári odavágón 20 pontos vereséget szenvedtünk el, de egy hét múlva hatalmas bravúrral 6 pontos győzelemmel és jó szájízzel fejezhettük be a szezont. Gratulálok az egész csapatnak!
Nem kérdés, hogy az ősszel ismét megmérettetjük magunkat a bajnokságban, ahol a cél a keret egyben tartása az egész szezonra és bebizonyítani, hogy tényleg ott a helyünk legjobb 4 csapat között! Köszönjük a szurkolóinknak az egész évben kitartó buzdítást és várjuk őket meccseinkre ősszel is a Vályiban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: