Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 01. 12:20, péntek | Helyi

Jön a Szakmák éjszakája

Jön a Szakmák éjszakája

Hogy miben különbözik a többi éjszakától? Tarts a Vályi Péter Szakképző Iskola tanáraival és diákjaival, mert a szórakoztató programokon túl lehetséges életutakat kínálnak!

Szervező: Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Időpont: 2016. április 15. 18:00

Programok:

Szakma-rally (Helyszín: a Vályi Péter Szakképző Iskola területe):

Interaktív játékos vetélkedő előre regisztrált vegyes összetételű csapatoknak: általános iskolás, középiskolás diákok, szülők, pedagógusok alkotnak egy csapatot. A feladatok messzemenően illeszkednek a Z-generáció elváráshoz, azaz okos telefon nélkül „TILOS az Á”!

Szakmák éjszakája kupa (Helyszín: a Vályi Péter Szakképző Iskola sportcsarnoka):

Diákok, tanárok és látogatók együtt játszhatnak kézi, kosár illetve foci meccseken, 15-15 percben. A „bevállalós” látogatók megmérethetik magukat olyan csapatsportban is, amire még sosem volt lehetőségük.

Nyitott kapuk nyelve (Helyszín: Lidl parkoló)

Kíváncsi természeted van? Bekukkantanál a cégek színfalai mögé? Itt a helyed: az iskola köré kitelepült gyakorlati helyeink eszközeit, termékeit megnézheted, kipróbálhatod! Ha ez mind nem elég, akkor a városban is tárt kapukkal várnak a cégek, hogy szemügyre vedd műhelyeiket, konyháikat!

Te vagy a hős (Helyszín: Túrmezei Erzsébet rendezvénytér)

Az életmentés csupán 15 percnyi távolságra van. Ennyi idő alatt megtanulható Klupács Péter mentő-technikus és Mészáros Zalán mentőtiszt új újraélesztési módszere, akik küldetésként nem kisebb célt tűztek ki, mint hogy megtanítsanak Magyarországon mindenkit újraéleszteni. Csatlakozz hozzánk, legyél te is hétköznapi hős, legyél te is olyan, aki mer életet menteni!

VersZengők (Helyszín: Túrmezei Erzsébet rendezvénytér):

60 perces műsor keretében megzenésített magyar költők verseit, továbbá vályis diákok verseit adja elő Erdős Orsolya és Kántor István gitárkísérettel.

ÖKO szoborpark (Helyszín: a Vályi Péter Szakképző Iskola területe):

Az iskolai diákjainka bevonásával hulladékok felhasználásával művészeti alkotások készülnek, melyek tükrözik a Vályi sokszínűségét. A kreatív tevékenység során élethű, az egyes szakmák jellemző karaktereinek megformálását dróthálóra tekert áztatott papírból készítik, majd száradás után festéssel teszik még élethűbbé a szobrokat.

Vályi méregkeverők (Helyszín: Túrmezei Erzsébet rendezvénytér):

Már a régi görögök is keverték a mérget. Szegény Szókratész tudna erről mesélni! Rengeteg történet kering arról, hogy mikor és ki találta fel az első koktélt. Az iskola diákjai ínyenc mérgeket kevernek, amit a bátrak meg is kóstolhatnak, a bátrak bátrai pedig a pult mögé is merészkedhetnek!

A pokol konyhája (Helyszín: Túrmezei Erzsébet rendezvénytér):

Nemcsak gyönyörködhetünk az ételekben, de érezhetjük a fűszerek, sültek ínycsiklandozó illatát és belekóstolhatunk a már elkészült remekművekbe!

Homokművészeti workshop (Helyszín: Túrmezei Erzsébet rendezvénytér):

Interaktív, művészeti tevékenység, mellyel kipróbálhatjuk a homok animáció kezdeti lépéseit, Cakó Ferenc 20 éve kitalált technikájának nyomdokaiba lépünk. Az alkotásokat élőben kivetítjük a Művelődési Központ falára.

Vályi-mozgó – a premierek éjszakája! (Helyszín: Túrmezei Erzsébet rendezvénytér):

Szabadtéri filmvetítés a nagyérdeműnek, akik egyben zsűrizhetik is a diákok által frissen forgatott iskola és szakmabemutató filmeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.