Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 01. 09:49, hétfő | Helyi

Kalapáccsal hadonászva akarta megakadályozni a földkimérést

Kalapáccsal hadonászva akarta megakadályozni a földkimérést

A Tamási Rendőrkapitányságon hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki azt a földtulajdonost, aki Tolnanémedi polgármesterét akadályozta munkájában.

Tolnanémedi polgármestere tett bejelentést a Tamási Rendőrkapitányságra 2021. február 26-án a délelőtti órákban, mert a település mellett levő földterületen egy önkormányzati út kimérése során szóváltásba keveredett egy helyi földtulajdonossal, aki erőszakkal fenyegette őt, ezért végül munkáját nem tudta elvégezni. A feljelentő a helyszínre kiérkező rendőröknek elmondta, hogy egy – az önkormányzat tulajdonába tartozó – út pontos helyének megállapítása és kijelölése miatt egy földmérővel ment ki a területre, ahova az egyik, az út nyomvonalával szomszédos föld tulajdonosa nem akarta beengedni. A férfi ingerülten kiabálni kezdett, majd az út kijelöléséhez használt karók leveréséhez előkészített kalapácsot felemelte, és legalább egy alkalommal a sértett felé ütésszerű mozdulatot tett. Végül a föld tulajdonosa csak saját fia többszöri kérésére rakta le a kalapácsot. A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, és az elsődleges intézkedéseket követően az eset kapcsán előállították az 53 éves Tolnanémediben élő férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A eset körülményeinek teljeskörű vizsgálatát a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán folytatják.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:59, kedd | Helyi

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen.

2021. Április 20. 08:56, kedd | Helyi

Ütemezetten haladnak az oltások Tamásiban

Zajlik a koronavírus elleni vakcinák beadása Tamásiban is. A háziorvosok hetek óta akár hétvégén is oltanak, a lakosság pedig fegyelmezetten, a korábbinál nagyobb oltási kedvvel vesz részt a folyamatban.

2021. Április 15. 10:46, csütörtök | Helyi

Helyi védett értékek támogatására várják a pályázatokat

A pályázat benyújtásának határideje április 16-a, idén egymillió forint támogatási összeg elnyerésére van lehetőség.

2021. Április 15. 10:44, csütörtök | Helyi

Az erdők megőrzése az egészségünk és társadalmi jólétünk alapja

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az elmúlt két évben több mint 60 köbméter illegálisan elhelyezett szemetet szállított el.