Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Január 10. 09:08, szerda | Helyi

Karácsonyfát díszítettek karácsonyfákkal

Karácsonyfát díszítettek karácsonyfákkal

Több mint tíz éve tevékenykedik Tamásiban egy alkotócsoport, akiknek köszönhetően az adventi időszakban mézeskalács illatba burkolózik a művelődési központ előtere.

2011 óta készülnek Tamásiban mézeskalács kompozíciók. Nem sokkal korábban a művelődési központ szervezett egy sorozatot, melynek címe Egy kis néprajz mindenkinek volt. Egyik állomása Fenyő Gyulánéval a grillázs megtanulása volt, ahol a tagok egyetértettek abban: aki grillázst tud készíteni, az bizony tud mézeskalácsot is. Így alakult ki a ma is alkotó kis csoport magja, akik minden évben megörvendeztetik a tamásiakat gyönyörű mézeskalácsaikkal. - Idén úgy döntöttünk, hogy karácsonyfát díszítünk karácsonyfákkal, így kizárólag csak fenyő motívum került fel a fára – mondta a csoport vezetője, Fenyő Gyuláné. – Tizenhárman dolgoztunk együtt, nagy munka volt, viszont annyira nem volt időigényes, mint mikor épületeket formázunk meg mézeskalácsból. Ragaszkodunk hozzá, hogy mindig fehérrel díszítsünk, ne színes mázzal, a minta pedig mindenki saját ízlését tükrözi, hiszen alkotás közben jönnek sokszor az ötletek. Három éve nem díszíthettünk fát a koronavírus miatt, két éve pedig az energiaválság miatt csak az ablakokba kerültek díszek. Sokan megjegyezték, hogy mennyire hiányzott a tamásiaknak a finom illat, a szép látvány, így nagyon örülünk, hogy idén újra teljes pompájában állhat a fa, rajta mézeskalács díszekkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.