Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2023. November 02. 12:35, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL

Két ember halálát okozta a figyelmetlen nő

Két ember halálát okozta a figyelmetlen nő

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy győri nő ellen, aki egy 71 éves férfi és egy 67 éves nő halálát eredményező közlekedési balesetet okozott Dombóvár és Tamási között.

A Szekszárdi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy győri nő ellen, aki tavaly tavasszal egy 71 éves férfi és egy 67 éves nő halálát eredményező közlekedési balesetet okozott Dombóvár közelében – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség. A vádirati tényállás szerint a vádlott 2022 áprilisában a 61-es számú főúton, Tamási felől Dombóvár irányába közlekedett az általa vezetett személygépkocsival, amelyben rajta kívül még a férje foglalt helyet. A vádlott az emelkedő útszakaszon, egy hosszan elnyúló, jobbra ívelő útkanyarulatban a figyelmetlensége miatt átlépte a záróvonalat, és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan nekiütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsinak. A baleset következtében a vétlen jármű vezetője és utasa a helyszínen életüket vesztették, a vádlott és férje pedig súlyosan megsérültek, annak ellenére, hogy valamennyien használták a biztonsági övüket. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, közúti járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozza a Dombóvári Járásbíróságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 15:48, kedd | Helyi

Rangos díjat kaptak a COOP munkatársai

Kőrösi Csaba, a Kop-Ka Zrt. 66. számú iregszemcsei szupermarket üzletvezetője is elismerést vehetett át.

2023. November 28. 10:04, kedd | Helyi

Felborult egy terepjáró Tamásiban, szén-monoxid érzékelő jelzett Hőgyészen

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

2023. November 22. 14:34, szerda | Helyi

Tamási vállalkozók is díjat vehettek át

Nagykorú lett a Prima gála: Szekszárdon, a Babits kulturális központban tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tolna vármegye legjobbjait díjazó ünnepet, a Vállalkozók Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gálát.

2023. November 22. 14:28, szerda | Helyi

Grecsó Krisztián is a tamási könyvtár vendége volt

Napjaink könyvtárai a különböző társadalmi csoportok lehetséges találkozóhelyeként is funkcionálnak. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat immár 17 éves hagyományra tekint vissza és több célt is szolgál.