Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Április 21. 09:21, péntek | Helyi

Kevesebb lett az indokolatlan megkeresések száma

Kevesebb lett az indokolatlan megkeresések száma

A városban működő orvosi ügyelet elmúlt évi tevékenységéről számolt be a SPED-MED Kft. ügyvezetője, Turcsányi Csaba a képviselő-testület előtt.

Mint elmondta: az önkormányzat által biztosított rendelő állapota jó, újszerű, és a feladatellátás kapcsán a jogszabályi követelményeknek megfelel. Az ügyelet műszerezettsége és a rendelkezésre álló gyógyszerpark a jogszabályi előírásoknál lényegesen jobb. A 2022-es évben az informatikai eszközparkot modernizálták, illetve beszereztek két darab új sürgősségi táskát és egy defibrillátort.
- A 2022-es évben a tamási központi orvosi ügyeleti ellátásban 8 orvos, 5 mentőtiszt, 6 szakdolgozó és 5 gépkocsivezető dolgozik. Ezzel a létszámmal az ügyeleti ellátás biztonságosan biztosítható volt a tavalyi évben – mondta Turcsányi Csaba. - 2022. január 1. és 2022. december 31. között 1402 beteget láttak el összesen 1473 alkalommal az ügyeleti időben. Általánosságban továbbra is elmondható, hogy számos esetben az ügyeletet indokolatlanul, több napos panaszokkal, elfogyott gyógyszer felírása miatt keresik fel a betegek. Ezek az arányok a korábbi évekhez képest viszont javultak, most már a megkeresések 40%-a indokolt.
A kormány a tavalyi év végén döntött az ügyeleti rendszer átalakításáról, a jogszabályi változások következtében előreláthatólag idén novemberben az Országos Mentőszolgálat veszi át Tolna vármegyében az orvosi ügyeletek működtetését. Előzetes, nem hivatalos értesülések szerint Tamásiban hétköznap 16 és 22 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon 8-14 óra között háziorvosi ügyeleti rendelés lesz, ezt követően pedig a vármegyében 3 helyszínen biztosítanak majd az OMSZ munkatársai éjszakai ügyeletet.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.