Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Április 21. 09:21, péntek | Helyi

Kevesebb lett az indokolatlan megkeresések száma

Kevesebb lett az indokolatlan megkeresések száma

A városban működő orvosi ügyelet elmúlt évi tevékenységéről számolt be a SPED-MED Kft. ügyvezetője, Turcsányi Csaba a képviselő-testület előtt.

Mint elmondta: az önkormányzat által biztosított rendelő állapota jó, újszerű, és a feladatellátás kapcsán a jogszabályi követelményeknek megfelel. Az ügyelet műszerezettsége és a rendelkezésre álló gyógyszerpark a jogszabályi előírásoknál lényegesen jobb. A 2022-es évben az informatikai eszközparkot modernizálták, illetve beszereztek két darab új sürgősségi táskát és egy defibrillátort.
- A 2022-es évben a tamási központi orvosi ügyeleti ellátásban 8 orvos, 5 mentőtiszt, 6 szakdolgozó és 5 gépkocsivezető dolgozik. Ezzel a létszámmal az ügyeleti ellátás biztonságosan biztosítható volt a tavalyi évben – mondta Turcsányi Csaba. - 2022. január 1. és 2022. december 31. között 1402 beteget láttak el összesen 1473 alkalommal az ügyeleti időben. Általánosságban továbbra is elmondható, hogy számos esetben az ügyeletet indokolatlanul, több napos panaszokkal, elfogyott gyógyszer felírása miatt keresik fel a betegek. Ezek az arányok a korábbi évekhez képest viszont javultak, most már a megkeresések 40%-a indokolt.
A kormány a tavalyi év végén döntött az ügyeleti rendszer átalakításáról, a jogszabályi változások következtében előreláthatólag idén novemberben az Országos Mentőszolgálat veszi át Tolna vármegyében az orvosi ügyeletek működtetését. Előzetes, nem hivatalos értesülések szerint Tamásiban hétköznap 16 és 22 óra között, illetve hétvégén és ünnepnapokon 8-14 óra között háziorvosi ügyeleti rendelés lesz, ezt követően pedig a vármegyében 3 helyszínen biztosítanak majd az OMSZ munkatársai éjszakai ügyeletet.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 11:28, szerda | Helyi

Tamásiba érkezett a biztonsági öv szimulátor

A héten Tamási térségében nyílik lehetőség kipróbálni a biztonsági öv szimulátort.

2023. Június 07. 11:25, szerda | Helyi

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Több mint 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat országszerte – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

2023. Május 30. 09:30, kedd | Helyi

A zöldségeseket ellenőrzi a héten a NAV

Kiemelten ellenőrzi a héten a zöldség- és gyümölcskereskedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2023. Május 30. 09:28, kedd | Helyi

Több helyen is várják a véradókat a héten a megyében

Számos Tolna vármegyei helyszínen várják ezen a héten is a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat szakemberei.