Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 03. 13:12, szerda | Helyi
Forrás: hellovidek.hu, MTI

Kiadták a figyelmeztetést: jég, brutálisan erős szél, felhőszakadás fenyegeti Tolna megyét is

Kiadták a figyelmeztetést: jég, brutálisan erős szél, felhőszakadás fenyegeti Tolna megyét is

Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében.

A veszélyjelzés szerint Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú, Zala, Veszprém, Vas, Tolna, Somogy, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Baranya megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a veszélyjelzésében azt írta: szerdán a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé kell zivatar kialakulására számítani a déli óráktól.

Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 4-12 Celsius-fok között alakul, az északi völgyekben lesz a leghidegebb, a Dunántúlon a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 18-24 fok között valószínű, de északkeleten néhol kissé hűvösebb is lehet.

A déli óráktól a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé, a Tiszántúlon és délkeleten pedig helyenként kell zivatarok kialakulására számítani. A dunántúli régióban heves zivatar is valószínű. A zivatarok nagy része az esti órákban megszűnik.

Csütörtök reggeltől főként az ország északkeleti felén számíthatunk zivatarokra, melyek között egy-egy heves zivatar is lehet. A zivatarokat ma és holnap is nagyobb méretű jég (>2 cm), viharos kifutószél (jellemzően 70-90 km/h, de egy-egy helyen >90 km/h is lehet), és esetleg felhőszakadás-szerű csapadékhullás kísérheti (utóbbi kevésbé lesz jellemző).

Címkék: tolna megye, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.