Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 17. 14:52, szerda | Helyi

Kiállítás nyílt a régi fotókból

Kiállítás nyílt a régi fotókból

Pénteken este Kurdi Tibor és Örményi János „Emlékszilánkok képekben” című előadásával indult a Tamási várossá avatásának 40. évfordulójára emlékező rendezvénysorozat.

Az 1984-ben készült városfelmérés képeiből és Szegedi Mikós fotóiból összeállított vetített-képes előadás segítségével emlékezhetett vissza a szép számú közönség az 1980-as évek Tamásijára. 40 évvel ezelőtt, 1984. január 11-én zajlott Tamási városavató ünnepsége, ahol az akkori tanácselnök, Grill Ferenc vette át a városalapító oklevelet Korom Mihálytól. A várossá nyilvánítást egy átfogó vizsgálat előzte meg, amelynek alapján elkészült Tamási rendezési terve, rendezési programja, az alátámasztó szakági dokumentumokkal együtt, amely dokumentumok tartalmazták a népesség, a lakóterületek, a városszerkezet, a közlekedési jellemzők, a közművek, az ipar, a mezőgazdaság jellemzőinek részletes ismertetését és az új város városrendezési javaslatait. A 110 példányban kiadott vaskos dokumentumanyagot a Városépítési Tudományos és Tervező Intézet 10 tagú munkabizottsága készítette, amelynek akkori székhelye Budapesten, a Krisztina körúton volt. Megbízóik a Tamási Városi Tanács VB Műszaki osztályának konzulensei, Pető István osztályvezető és Papp László főmérnök voltak. A dokumentumanyag egy nagyon értékes tematikusan csoportosított fotódokumentációt tartalmaz, amely fotók 1983-ban készültek Tamásiban. Ezekből a fotókból is láthatnak most kiállítást a Könnyü Lászó Könyvtárban. A kiállított fotók kapcsolódnak a Szegedi Miklós által az 1980-as években készített fotóanyaghoz, amely szintén látható. Az előadás végén a jelenlévők örömmel vették kézbe a képes tablókat és idézték fel személyes emlékeiket.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.