Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Október 17. 10:52, szombat | Helyi
Forrás: vadaszlap.hu

Kiemelkedő lapátos

Kiemelkedő lapátos

Október 9-én a Gyulaj Zrt. gyulaji vadászterületén esett egy kiemelkedő dámbika, melynek agancstömege 4,52 kilogramm, pontszáma 210,15.

Poszpis Péter kerületvezető vadász beszámolója:

„Október nyolcadikán érkezett meg a vendég, aki idős korára (84) való tekintettel el szerette volna ejteni élete utolsó dámbikáját, melynek egy 200 pont feletti öreg kapitális bikát képzelt el. Az érkezésünk napján délután már indultunk is vadászni. Tudtam, hogy a Kisdádi erdőtömb Riba tetői barcogóhelyén van egy olyen bika, amely megfelel minden kritériumnak. A területre kiérve a cserkészút elején átvettem a puskáját, hogy megkönnyítsem a magaslesig tartó utat, hiszen a vendég csak bottal tudott járni. A barcogóhelyen több kiváló bika is barcogott, de a szóban forgó egyed kimagaslott közülük. A lesen ülve észrevettünk egy tarvadat, amely felborzolta a kedélyeket, így a szemünk elé került a kiszemelt bika. Amint a helyzet úgy adta a lövés eldördült, de elhibázta, a bika alá ment.

Másnap hajnalban újra odamentünk, hiszen a bika nem sérült, így bíztunk benne, hogy újra megtaláljuk. A leshez érve észleltük, hogy jóval gyengébb a bikák aktivitása. A nagy dám szerencsére fáradtan, háttal feküdt a teknőjébe. Óvatosan, rácserkelve, célzóbotra feltámasztva a puskát megvártuk, míg felkelt és egy jól irányzott szívlövéssel terítékre hoztuk a bikát. A trófea tömege 4,52 kilogramm, pontszáma 210,15."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.