Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Február 01. 11:26, szerda | Helyi

Kippkopp és Boribon érkeznek a tamási könyvtárba

Kippkopp és Boribon érkeznek a tamási könyvtárba

Interaktív kiállítás érkezik a tamási könyvtárba - Ki ne ismerné az egyik legismertebb, legnépszerűbb gyermekkönyv szerző és illusztrátor, Marék Veronika nevét?

A művész munkássága és személyisége okán is generációk sokaságára volt hatással. A legnagyobb hazai gyermekkönyv kiadó, a Móra Könyvkiadó Marék Veronika életművét feldolgozó vándorkiállítása a tamási könyvtárba érkezik. A tárlat gazdag életműből válogat, olyan klasszikussá vált mesék különböző megjelenési formáival találkozhatunk, mint Kippkopp és családja, Laci és az oroszlán, a Kockásfülű nyúl vagy Boribon és Annipanni. Emellett az írónő 4 könyvkiadónál, 16 országban, 12 nyelven megjelent kötetei, mesekönyv-illusztrációi és azok eredeti vázlatai, valamint a történetek főhőseit ábrázoló játékok, tárgyak, bábok és applikációk színesítik a kiállítást. A saját bevallása szerint is az egész életét végigjátszó, nagymama korban is aktív művész a mai napig is sok-sok olyan tervet dédelget a szívében, amelyből kedvenceink: a rövid, velős, tartalmas történetek, bájos megjelenésű, élénk mimikájú, kedves és letisztult szereplők születnek. Az interaktív kiállítás 2023. február 1-től 1 hónapon keresztül látogatható a Könnyü László Könyvtár olvasótermében, nyitvatartási időben. A csoportos látogatást leginkább az óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánlják, amelyhez a kiállításhoz kapcsolódó mesefoglalkozással egybekötött tárlatvezetést is biztosítanak. A kiállítás minden korosztály számára élményt nyújt! A csoportos látogatáshoz bejelentkezés szükséges: Tel.: 74 471 158, e-mail: tamasikonyvtar@gmail.com

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!