Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Június 13. 16:33, csütörtök | Helyi

Kirándulás az orvosi egyetemre

Kirándulás az orvosi egyetemre

Vályis és gimis diákok utaztak el a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára, hogy megismerkedjenek az anatómia rejtelmeivel

Az SZL TISZK Vályi Péter Szakképző Iskolai Tagintézményének tanárai évek óta szerveznek látogatást a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának Anatómiai Intézetébe. Idén a gimnáziumból is velük tartott néhány diák, akiket szintén érdekel az orvostudomány. A délelőtt a Pécsi Állatkertben telt, majd délután két órakor léphettek be a diákok az egyetem Anatómiai Intézetének egyik bonctermébe. A csoportot Dr. Kiss Péter, egyetemi adjunktus kalauzolta végig, és az ő közreműködésével nyílt lehetőségük a tanulóknak testközelből megszemlélni egy emberi tetemet. Dr. Kiss Péter részletesen bemutatta nekik az emberi testet, megtekinthették a különböző testrészeket, izmokat, belső szerveket. - Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a diákok élőben is megismehessék azt, amiről biológia órán tanulnak - mondta Horváth József, a Vályi Tagintézmény biológia-kémia tanára. - Évről-évre viszünk diákokat, és mindig nagy az érdeklődés, hiszen valószínűleg nem nyílna máshol arra lehetőségük, hogy belülről lássanak egy emberi testet. Az ott töltött két óra alatt rengeteg kérdést tettek fel, nagyon érdeklődőek voltak. Egy ilyen látogatás alkalmával próbálunk arra fókuszálni, hogy érdekelje őket a testünk: megértsék, mi hogyan működik, mi mivel van összefüggésben, esetleg kedvet kapjanak az orvosi hivatáshoz. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, amit minden évben biztosít nekünk az egyetem!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!