Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Január 27. 10:38, péntek | Helyi
Forrás: TEOL

Kismalacok, anyadisznó is odaveszett a tűzben

Kismalacok, anyadisznó is odaveszett a tűzben

Anyadisznó, kandisznó, előhasas koca, kismalacok és borjú veszett oda a múlt pénteki nagyszékelyi tűzben, amelyben nem csak a melléképület, hanem a családi ház is lángra kapott.

A házban kétgyermekes család lakott, szerencsére mindenki jól van. A ház asszonya elmondta, hogy a tüzet egy infralámpa eldurranása okozta. A tűzeset a Rákóczi utcában történt, a helyszínre a sárbogárdi hivatásos, a tamási önkormányzati és a simontornyai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik nyolc vízsugárral eloltották a tüzet, számolt be erről akkor lapunk. A családi ház födémszerkezete az oltás, majd az eső, havas eső miatt annyira átázott, hogy a lakók, a négyfős család kénytelen volt elhagyni az otthonát. Kántás Nóra, az édesanya, lapunknak elmondta, hogy férjével két ikerfiúk van, tizennégy évesek. A helyi óvodában dolgozik, a férje karbantartó Simontornyán. Hozzátette, hogy a szülei (az édesanya szülei, a szerk.) a faluban laknak, náluk vannak elszállásolva. A saját erejüktől függ, hogy mikor tudnak visszaköltözni a házba, amelyben három szobarész maradt meg úgy, hogy nem szakad a nyakukba a plafon, de a szobák padlózata is teljesen vizes lett. A konyha, fürdő, spájz teljesen odaveszett. Múlt vasárnap leszedték a régi tetőt a házról, és oda ponyvát tettek, hogy az otthonuk ne ázzon tovább az esőzések miatt. Egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor lesz újra tető a házon, annyi biztos, hogy családon belül intéznek mindent, mivel a sógora ács. A tűzesettel kapcsolatban elmondta, hogy a melléképületben, ahol állatokat tartottak, egy infralámpájuk eldurrant a kismalacok felett. A sertésistálló alja is szalmás volt, a padlásrészében ötszáz szalmabálát tartottak, ezért gyorsan terjedt tovább a tűz. A nagy anyadisznó alatt hat kismalac volt, tizenhét-tizennyolc kilósak, mind elpusztultak kétmázsás anyjukkal együtt. Elpusztult még az előhasas kocájuk, amely februárban ellett volna, az egy hete hozott kétszázhetven kilós kandisznójuk, és a négy hónapos, háromszáz kilós borjújuk. Két tehenüket és lovukat tudták csak kiszabadítani a tűzből, a megmenekült három állatot az édesanya testvérénél szállásolták el. Klubecz Istvánné, Nagyszékely polgármestere a tűzeset kapcsán a közösségi oldalon szólt a nagyszékelyiekhez, a Nagyszékelyhez kötődő barátokhoz és a kedves adományozókhoz. Ismertette, hogy a családnak a házzal együtt mindenük a tűz martalékává vált. Hozzátette: aki tudja őket pénzadománnyal segíteni életük újrakezdésében, a közösségi oldalon megtalálható számlaszámra tud utalni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!