Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Május 07. 10:57, szerda | Helyi
Forrás: TT

Kistérségi borverseny 2014

Kistérségi borverseny 2014

Torma Sándor 2013-as olaszrizlingje érdemelte ki a Tamási Város Bora címet

- A borbírálat idén is gördülékenyen ment. Hasonlóan a korábbi évekhez, a 156 mintaszámot idén is négy bizottság kóstolta. A borok jeligével érkeznek, tehát nevet nem olvashatunk hozzá, mindössze megkóstoljuk, majd lepontozzuk őket. Négy kategória létezik: okleveles, bronzérmes, ezüst érmes illetve arany érmes. Először a száraz fehérborokat, majd az illatos fehérborokat, évjáratos borokat kóstoljuk, ezután a rosék következnek, végül a vörös borok. A kóstolás után a kapott pontszámok alapján összeállítjuk, hogy melyik bor milyen díjat kap. Ki kellett választanunk a legjobb fehér bort, a legjobb vörös bort és Tamási város borát is, ez is mindig nagyon izgalmas feladat. Nagyon meglepődtem, hogy a 156 bormintából 78 darab vörösbor volt, ez erre a térségre nem igazán jellemző, korábban mindig fehér borok tették ki a többséget, a 2013-as évjárat pedig szintén nem a vörös boroknak kedvezett - mondta Kvalla Gábor, a soltszentimrei Szent Imre Pincészet főborásza.


Összességében az idei borverseny 30 arany, 39 ezüst, 44 bronzérmet és 41 oklevelet hozott a tamási és környékbeli borászoknak.

Eredmények:

Tamási Város bora: Torma Sándor Tamási (Olaszrizling 2013)
Nagy Fehérbor, Arany oklevél: Torma Sándor Tamási (Olaszrizling 2013)
Nagy Vörösbor, Arany Oklevél: Horváth Pince Hőgyész (Cabernet sauvignon 2012)
Közönség szavazás alapján a legnépszerűbb bor: Gubicza Csaba Tamási (Cabernet sauvignon 2013-as évjárat)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.