Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. November 11. 06:00, péntek | Helyi

Kitüntetést vehetett át Horváth Károlyné és dr. Hóborné Füredi Mária

Kitüntetést vehetett át Horváth Károlyné és dr. Hóborné Füredi Mária

Ők lettek 2016-ban Tamási Város Érdemes Pedagógusai

Horváth Károlyné a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán, könyvtáros tanár és magyar nyelv és irodalom tanár szakon szerezte diplomáját, első munkahelye a Tamási Nagyközségi és Járási Könyvtár volt, ahol a gyermekkönyvtárat vezette. Ezt követően, nyugdíjazásáig a Béri Balogh Ádám Gimnázium és Kollégium könyvtárában dolgozott, illetve magyar nyelvet és irodalmat oktatott.
Munkáját dicséri számos önálló, valamint a városi könyvtárral közös szervezésű irodalmi rendezvény, szavalóverseny, író-olvasó találkozó, mely a gimnázium tanulóinak plusz tudást és élményt jelentett. Számos pályázat megvalósítója, lebonyolítója az iskolában, precizitását, pontosságát dicséri a tankönyvrendelés, az ezzel járó, évről-évre ismétlődő feladatok.
Magára nézve mindig szem előtt tartotta az élethosszig tartó tanulás elvét, munkásságára a folyamatos önképzés volt jellemző, ma is nyitott miden újdonságra, lépést tart a digitalizálódó, rohamosan fejlődő világgal.
Az iskolában tanuló gyerekek nem csak olvasnivalót kaptak tőle az elmúlt évtizedekben, hanem ízlésformáló, iránymutató jó tanácsokat is, melyek elkísérték őket egész életükben. Munkássága és szakmai teljesítménye alapján a Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium és Kollégium tantestülete egyhangúlag támogatta Horváth Károlyné jelölését a Tamási Érdemes Pedagógusa megtisztelő cím elnyerésére.

DR. HÓBORNÉ FÜREDI MÁRIA a gimnáziumi tanulmányait Gödöllőn végezte, ezt követően Kecskeméten az Óvónőképző Főiskolán szerzett diplomát. Első munkahelye a dalmandi Óvoda lett, Tamásiba költözésétől, mely 40 évvel ezelőtt történt, folyamatosan részt vett a település óvodáskorú gyermekeinek nevelésében. Két évtizede elvégezte Győrben a Waldorf Óvónőképzőt, ezután többedmagával megalapította Tamásiban a Waldorf oktatási és nevelési szempontok szerint működő alapítványi óvodát. Az óvoda az elmúlt évek során több mint 400 kisgyermek számára biztosította az iskolába vezető út játékos és gondtalan éveit, mindezt szüleik és nagyszüleik elégedése mellett.
Az óvoda és az óvodások létszáma munkássága alatt folyamatosan bővült, lehetőségei gyarapodtak, a város egyik fontos intézménye lett.
Dr. Hóborné Füredi Mária utolsó, óvodai munkával telt éve a tavalyi volt, azóta elsősorban családjának él, férje, lánya és unokái legnagyobb örömére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!