Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2024. Február 08. 13:38, csütörtök | Helyi

Kitüntetést vehetett át Molnár Zoltán

Kitüntetést vehetett át Molnár Zoltán

Az MME Dombóvári Csoportjának három tagja is elismerést vehetett át az egyesület fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli idén Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely a kerek évforduló alkalmából díjazta kiválóságait, köztük a Dombóvári Csoport három tagját. Több évtizedes madárvédelmi munkájuk elismeréseként Schmidt Egon Emlékérmet vehetett át Molnár Zoltán elnök, Orbán Zoltán alelnök és Nagy Sándor alapító-titkár. Utóbbi szakember a rangos Keve András-díjat is átvehette, amely azoknak adományozható, akik az egyesület alapításától kezdve, vagy több évtizeden keresztül kitűnő tevékenységet folytattak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület működése és szervezése terén.
Molnár Zoltán 1982 óta MME tag, 1988 óta a Dombóvári Csoport elnöke. A Pacsmagi Erdei Iskola létrehozásáért és annak működtetéséért Pro Natura díjat kapott. Meghatározó szerepe volt a terület gazdag madárvilágának feltárásában. Munkájának köszönhető, hogy védett természetvédelmi terület, majd világvédett ramsari vizes élőhely lett a tórendszer. Az ifjúság környezeti nevelése, szemléletformálása, az MME munkájának népszerűsítése érdekében kiemelkedő munkát végez Tamási körzetében.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 28. 11:22, szerda | Helyi

Elfogták a sírrongálót Nagykónyiban

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

Eltűnt Fodor Krisztina és Kepl Dalma Alina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.