Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Június 27. 08:20, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Komárom Esztergomban nyertek a Tamási Tűzoltók

Komárom Esztergomban nyertek a Tamási Tűzoltók

Baráti tűzoltóversenyen vett részt a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület felnőtt férfi csapata Süttőn június 21-én

A versenyt tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Komárom-Esztergom megyei településen a Süttői Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezésében.

Kissé borult, de többnyire napos idővel indult a szombat reggel a süttői sportpályán, ahol reggel kilenc órakor felsorakozott a 21 önkéntes csapat a versenymegnyitóra. A rövid megnyitót a lábatlani Napfény mazsorettesek kezdték, majd a süttői egyesület titkára, Zhoreláné Asztalos Erika köszöntötte a megjelenteket, többek között Süttő polgármesterét Czermann Jánost, Futó Lajost, a megyei tűzoltószövetség elnökét és Hornyai Béla nyugalmazott tűzoltó alezredest, volt nyergesújfalui tűzoltóparancsnokot, aki a versenyhez évekkel ezelőtt vándorkupával járult hozzá. A köszöntő után Kerék István, a süttőiek parancsnoka röviden ismertette a szabályokat, majd a hazai férfi csapat bemutatta a staféta versenyszám tavalyihoz képesti változásait.

Ahogy a versenyen az elmúlt években, úgy idén is képviseltette magát több felvidéki csapat, Perbetéről, Dunaradványból és Dunamocsról is érkeztek önkéntesek, hogy összemérjék erejüket a magyarokkal. A mezőny idén kinőtte a megyét, hiszen a Tamási Önkéntes Tűzoltóság is képviseltette magát.

A verseny jó hangulatban zajlott, félidőtájt egy rövid szünetben a Oroszlányi Cirill Táncstúdió szórakoztatta az összegyűlteket. Idén először ugráló vár is várta a gyerekeket, illetve a szokásos rajzversenyre és arcfestésre is lehetőség nyílott.

Két versenyszámban indultak a csapatok. Staféta versenyben, ahol először védőruhát kellett ölteni, majd a kifejtetett tömlőt feltekerni. Ezt két személy hajtotta végre, de innentől kezdve már az egész csapatra szükség volt, hiszen a két deszkán elhelyezett belépőkre az összes versenyzőnek rá kellett állni és összehangolt menetelésben egy vízzel teli kisvödröt egyik oszloptól a másikig elvinni. Ezután tesztírás következett. Majd száraz szereléssel két sugár szerelése. A stoppert a sugárcsövek felemelésekor állították le.

A másik versenyszám a vizes szerelés során alapvezetéket és osztóról két sugarat kellett szerelni. Az alapvezeték egy kismotor-fecskendőből indult, melyet egy vízzel teli káddal kapcsoltak össze. A megszerelt sugárral végül pontos célzásra volt szükség, hiszen le kellett lökni két vízzel töltött műanyag palackot egy lángnak mintázott oszlopról.

A férfiak versenyében az elmúlt években a vándorkupa hol Vértestolna, hol Vértessomló csapatához került, de idén rendhagyó módon kikerült a megyéből, ugyanis a Tamási Önkéntes Tűzoltóság végzett az első helyen.

A Tamási csapat első helyezést ért el a versenyen, valamint megnyerték a 2010-ben alapított Hornyai Béla vándorkupát is. A részvevőknek járó emléklapokat, és a dobogós helyezésekért járó emléktárgyakat, valamint a vándorkupát Kerék István parancsnok és Hornyai Béla ny. tűzoltó alezredes adták át.

Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.