Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 04. 10:36, hétfő | Helyi

Könyvbemutató lesz a nagykónyi könyvtárban ma

Könyvbemutató lesz a nagykónyi könyvtárban ma

Ékes László Szól a harmonika című könyvében bemutatójára várják az érdeklődőket ma 16 óra 30-kor a Nagykónyi Községi Könyvtárba.

Ékes László történetei igazak, átéltek, tiszta forrásból erednek. Szereplői valóságos személyek, egyszerű, ám az aranynál is értékesebb, érdekesebb kisemberek. Kultúrájuk, hagyományaik, életvitelük, értékrendjük, erkölcsük, hitük, könnyük, mosolyuk, humoruk bújnak elő a szerző által megírt sorokból. Ahogy mondja, időnként felbukkan a mai világ is, de csak azért, hogy megtudjuk, mit vesztettünk el az úton. Ékes László többször volt már a környék könyvtárainak vendége, így sokszor megtapasztalhatta már a közönség, hogy a történetmesélőnek kiváló humorérzéke van, amellyel fájdalommentesen tud rámutatni valamilyen kontrasztra. Elgondolkodtató, léleksimogató, kesergő és kacagtató írásat, amelyekben egy hajdanvolt, eltűnőben lévő világ, szülőfaluja, Értény emlékeit, alakjait is megjeleníti, mindig nagy sikert aratnak a közönség körében. Ma délután fél 5-től a nagykónyi könyvtárban találkozhatnak vele az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.