Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 18. 07:53, péntek | Helyi

Könyvbemutató lesz Tamásiban

Könyvbemutató lesz Tamásiban

A Magyar Régész Szövetség elnöksége a 2021. év Régészet Napját a június 18–20-ra eső hétvégére hirdeti meg.

A Régészet Napja a tavalyi évhez hasonlóan idén is az Európai Régészeti Napok / European Archaeology Days európai rendezvénysorozathoz kapcsolódik majd. A Régészet Napja 2021 központi témájának az MRSZ elnöksége a „Különleges helyek” címet javasolja. A sokféleképpen értelmezhető tematika nagy szabadságot biztosít a csatlakozó intézményeknek és közösségeknek: magába foglalhatja akár egy, a régészeti kutatás által feltárt, illetve felfedezett szakrális hely bemutatását, szólhat egy-egy a mai és egykori közösség számára kiemelten fontos régészeti helyszínről, de foglalkozhat egy különleges helyiséggel, épülettel vagy akár egy teljes lelőhellyel vagy településsel is. Külön hangsúlyt kaphatnak azok a helyek, amelyek köré egykor és most is közösségek szerveződtek és amelyek különlegességükkel, „kisugárzásukkal” segíthették és segíthetik létrehozóik és fenntartóik kohézióját és akár megújulását is. Gondolhatunk olyan, a régészeti örökségünk ápolása szempontjából értékes helyszínekre is, mint pl. a múzeumok, vagy éppen a közösségi régészet színterei. A tamási Könnyü László Könyvtár is csatlakozott a régészet napjához, június 18-án 17 órai kezdettel a könyvtár olvasótermében Torma István és Tamási címmel könyvbemutatóra kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.