Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 17. 16:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Könyvet házhoz szolgáltatás a könyvtárban

Könyvet házhoz szolgáltatás a könyvtárban

A tamási könyvtárban a home office munka keretében és a könyvtárban is dolgoznak azon, hogy az olvasók ebben a helyzetben se maradjanak magukra és ellátatlanul.

A kultúra munkásai a jelenlegi járványhelyzetben is próbálják tevékenyen szolgálni a védekezést a lakosság otthon tartásával, hasznos időtöltésével kapcsolatosan.
Az utóbbi időben számtalan irodalmi, kulturális, művészeti adatbázis vált ingyenesen elérhetővé. A közösségi oldalakon színészek, neves személyiségek kezdtek bele irodalmi művek felolvasásába. A kulturális intézmények honlapjait, közösségi oldalait ellepték az online program-és olvasmányajánlók.
- A kulturális intézmények, így könyvtárunk sincs „hibernált állapotban” – osztotta meg velünk a Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár intézményegység vezetője, Nagy Istvánné. - Mivel szolgáltató intézmény vagyunk, a járványügyi előírások miatt nem találkozhatunk olvasóinkkal, de otthon, a home office munka keretében és a könyvtárban is dolgozunk azon is, hogy olvasóink ebben a helyzetben se maradjanak magukra és ellátatlanul. Olyan megoldást kellett keresnünk, amelynek keretében hűséges olvasóink továbbra is olvasmányhoz juthatnak, ugyanakkor a „maradj otthon” felhívást sem sértjük meg. Arra az elhatározásra jutottunk, hogy nekünk kell elmenni hozzájuk, a biztonsági intézkedések betartásával. Első lépésként tehát a „Könyvet házhoz” elnevezésű szolgáltatás felhívásával megkerestük őket, majd felvettük az e-mailben leadott olvasmányigényeiket. Mivel jelenleg a szervergépünk meghibásodása miatt nem érhető el honlapunk és azon elektronikus katalógusunk, könyvet kérhettek tőlünk egy bizonyos szerzőtől, pontosan megadott szerző, cím alapján, ránk bízott kiválasztás alapján, esetleg témakör megadásával.
Kizárólag a könyvtári polcokról csomagoltak könyveket a könyvtárosok. Mivel semmiféle könyvmozgás nem volt több hete a könyvtárban, így mástól visszahozott könyvet senki nem kaphatott, tehát a könyvek esetleges fertőzöttsége gyakorlatilag kizárt. Minden kint lévő könyv kölcsönzési határidejét bizonytalan időre meghosszabbították. A kérések alapján összeállított könyvcsomagokba 6-8 darab könyv kerülhetett. Három napig lehetett a kéréseket leadni, miközben a könyvtárosok folyamatosan készítették a csomagokat, és két napot vett igénybe a könyvek kiszállítása az intézmény gépkocsijával, kizárólag Tamásiban. Ily módon több mint 60 könyvcsomagban, közel 400 darab könyv jutott el olvasójához, annak otthonába. - Az új szolgáltatást nagy örömmel és elismeréssel fogadták olvasóink. Nagyon sok hálás visszajelzést, köszönő és bátorító sorokat kaptunk tőlük – folytatta Nagy Istvánné. - Nemcsak a járvány idejére tervezzük a könyvek házhoz szállítását, hanem a későbbiekben is, hiszen idősebb, nehezebben kimozduló olvasóinknak ez nagy segítség lehet. A közeljövőben a járványhelyzettől függően ajánljuk fel újra ezt a lehetőséget, és erről természetesen értesítjük olvasóinkat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.