Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2020. Július 01. 05:00, szerda | Helyi

Könyvírási, szerkesztési rendezvényt terveznek Tamásiban

Könyvírási, szerkesztési rendezvényt terveznek Tamásiban

Örményi János, könyvkiadó szerint sokakban megfogalmazódott már a vágy, hogy megírjon, megjelentessen egy könyvet, közkinccsé tegye gondolatait, de az is lehet, hogy egy hozzátartozója írását, verseit szeretné kiadni.

Számtalan oka lehet, hogy valaki miért nem vág bele, amelyek közt biztosan fő helyen áll a félelem, hogy egyedül nem megy. Én ebben kívánok segíteni, megosztani azokat a jó tapasztalatokat, ötleteket, elkövetett bakikat, amelyeket az elmúlt 16-17 évben szereztem a több mint 50 könyv, füzet kiadása kapcsán. Szeretném elhívni a könyves szemináriumra a segítőimet is, akik a saját területükről tudnának rengeteg hasznosat mondani - mondta Örményi János. - Úgy gondolom, hogy a saját könyv kiadása mással össze nem vethető nagyszerű érzés, büszkeség, egy maradandó alkotás, amely mindenki számára biztosított, hiszen bárki kiadhat könyvet, füzetet Magyarországon. Nem először hallják tőlem az olvasók azt a másoktól vett mondást, mely szerint 100 könyvből legalább 5 megtalálható lesz egy-egy könyvespolcon az író, a szerző halála után is. A saját könyv illata, kézbevétele, a miatta érzett jogos büszkeség feledhetetlen érzés, de megváltoztatja a környezetnek az íróról alkotott képét, véleményét is. A saját tapasztalat mellett az elmúlt években könyvírási tanfolyamokon vettem részt, forgattam ezzel kapcsolatos szakkönyveket is, hallgattam CD-t, youtube felvételeket. Több előadóval, szerzővel baráti kapcsolatot alakítottam ki, sokat és folyamatosan tanulok tőlük. Az ő tudásukat is szeretném beépíteni egy olyan 5-6 órás találkozóba, amely kellő mélységű ismeretet adna a könyv tervezésétől a megírásán, a kiadásán keresztül egészen az eladásig.

Akinek felkeltette érdeklődését a könyvszeminárium, s szeretné megírni első könyvét, amelyhez egy kis biztatást, segítséget vár, forduljon személyesen Örményi Jánoshoz, hívja a 30-271-1079-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az ormenyijanos@gmail.com-ra!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 04. 11:16, szombat | Helyi

Hetek óta végzik a központi szúnyoggyérítést

Április végén kezdte a központi szúnyoggyérítést a katasztrófavédelem, június óta pedig folyamatosan, hétről hétre végeznek kezeléseket az ország különböző pontjain.

2020. Július 04. 11:14, szombat | Helyi

Házhoz mentek Tamásiban

A bűnmegelőzési propaganda ezúttal a turisztikai idény jegyében a város idegenforgalommal foglalkozó irodáiban folytatódott.

2020. Július 03. 14:08, péntek | Helyi

Átszerelte a rendszámot, a rendőrök elfogták

A Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást az ellen a fürgedi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont Hyundai típusú autóra kiadott rendszámot tett egy Volkswagenre, és úgy közlekedett vele.

2020. Július 02. 16:53, csütörtök | Helyi

Megyénkre is kiadták a másodfokú riasztást

Az ország középső területein többfelé kiadta a másodfokú riasztást a felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).