Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Július 01. 05:00, szerda | Helyi

Könyvírási, szerkesztési rendezvényt terveznek Tamásiban

Könyvírási, szerkesztési rendezvényt terveznek Tamásiban

Örményi János, könyvkiadó szerint sokakban megfogalmazódott már a vágy, hogy megírjon, megjelentessen egy könyvet, közkinccsé tegye gondolatait, de az is lehet, hogy egy hozzátartozója írását, verseit szeretné kiadni.

Számtalan oka lehet, hogy valaki miért nem vág bele, amelyek közt biztosan fő helyen áll a félelem, hogy egyedül nem megy. Én ebben kívánok segíteni, megosztani azokat a jó tapasztalatokat, ötleteket, elkövetett bakikat, amelyeket az elmúlt 16-17 évben szereztem a több mint 50 könyv, füzet kiadása kapcsán. Szeretném elhívni a könyves szemináriumra a segítőimet is, akik a saját területükről tudnának rengeteg hasznosat mondani - mondta Örményi János. - Úgy gondolom, hogy a saját könyv kiadása mással össze nem vethető nagyszerű érzés, büszkeség, egy maradandó alkotás, amely mindenki számára biztosított, hiszen bárki kiadhat könyvet, füzetet Magyarországon. Nem először hallják tőlem az olvasók azt a másoktól vett mondást, mely szerint 100 könyvből legalább 5 megtalálható lesz egy-egy könyvespolcon az író, a szerző halála után is. A saját könyv illata, kézbevétele, a miatta érzett jogos büszkeség feledhetetlen érzés, de megváltoztatja a környezetnek az íróról alkotott képét, véleményét is. A saját tapasztalat mellett az elmúlt években könyvírási tanfolyamokon vettem részt, forgattam ezzel kapcsolatos szakkönyveket is, hallgattam CD-t, youtube felvételeket. Több előadóval, szerzővel baráti kapcsolatot alakítottam ki, sokat és folyamatosan tanulok tőlük. Az ő tudásukat is szeretném beépíteni egy olyan 5-6 órás találkozóba, amely kellő mélységű ismeretet adna a könyv tervezésétől a megírásán, a kiadásán keresztül egészen az eladásig.

Akinek felkeltette érdeklődését a könyvszeminárium, s szeretné megírni első könyvét, amelyhez egy kis biztatást, segítséget vár, forduljon személyesen Örményi Jánoshoz, hívja a 30-271-1079-es telefonszámon, vagy írjon e-mailt az ormenyijanos@gmail.com-ra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!