Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Április 21. 09:20, péntek | Helyi

Kóstolóprogram tavaszi túrával

Kóstolóprogram tavaszi túrával

Észak-Magyarországon és az Alföldön már sok helyen nagy sikerrel mutatták be az Ehető erdő programot, ami most Tolna megyébe, a tamási DámPont látogatóközpontba is megérkezik.

Különleges tavaszi programra várják az érdeklődőket április 22-én a látogatóközpontba, ahol Bózsó Gyula, az Ehető erdő mozgalom elindítója, Az erdő finom kötet egyik szerzője tart erdei szakvezetést, és bemutatja, milyen ehető kincsek rejtőznek a tavaszi erdőben. A túra után könyvbemutatóval, és természetesen DámPont megtekintéssel egybekötött kóstolóprogram várja a résztvevőket.
Bózsó Gyula Magyarország legnagyobb területű erdőgazdaságának munkatársa, aki választott hivatása során aktívan dolgozik az erdő társadalmi és közjóléti funkcióinak erősítésén. Erdei nagykövetként hirdeti, hogy a generációk által megörökölt szakmai tudásunkat meg kell osztani a nagyközönséggel egy mindenki számára élhetőbb és fenntarthatóbb jövő érdekében. Nevéhez köthető az országos jelentőségű „Arborétumok Napja” rendezvénysorozat megálmodása, a jótékonysági „Zöld szív” mozgalom elindítása és „Az ERDŐ finom – Ehető erdő” műfajának megteremtése.
A programon való részvétel díja: 6.600 forint. A díj tartalmazza a túravezetést, vagy eső esetén a DámPont Látogatóközpontban a tavaszi erdő kincseinek bemutatását, a kóstolóprogramon való részvételt, a könyvbemutatót, valamint egy kis ajándékot az ehető erdő kincseiből.

Címkék: dámpont, Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 11:28, szerda | Helyi

Tamásiba érkezett a biztonsági öv szimulátor

A héten Tamási térségében nyílik lehetőség kipróbálni a biztonsági öv szimulátort.

2023. Június 07. 11:25, szerda | Helyi

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Több mint 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat országszerte – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

2023. Május 30. 09:30, kedd | Helyi

A zöldségeseket ellenőrzi a héten a NAV

Kiemelten ellenőrzi a héten a zöldség- és gyümölcskereskedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2023. Május 30. 09:28, kedd | Helyi

Több helyen is várják a véradókat a héten a megyében

Számos Tolna vármegyei helyszínen várják ezen a héten is a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat szakemberei.